פסטל דה צ'וקלו
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | צ'יליאני |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | קמח תירס |
פסטל דה צ'וקלו (בפורטוגזית: Pastel de Choclo) הוא מאפה צ'יליאני העשוי מתירס או צ'וקלו ונפוץ במדינות דרום אמריקה[1].
הקינוח מורכב מתירס מתוק או תירס פרואני הנקרא צ'וקלו, בשר בקר, עוף, צימוקים, זיתים, בצל וביצה קשה שאותם מערבבים, טוחנים ואופים עם חלב ושומן חזיר[2][3].
נהוג להגיש את המאכל כארוחה עיקרית[4].

קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פסטל דה צ'וקלו, באתר Foodsdictionary
הערות שוליים
- ↑ פסטל דה צ'וקלו, באתר טעמים מקצה העולם, 5 ביוני 2017
- ↑ פאסטל דה צ'וקלו | המתכון של סבתא של אסף מהמירוץ, באתר רשת 13
- ↑ פסטל דה צ'וקלו, באתר foodpage - כל המתכונים במקום אחד, 12 בדצמבר 2018
- ↑ Pastel de Choclo: Chilean Beef and Corn Casserole, The Spruce Eats (באנגלית)
פסטל דה צ'וקלו35015485Q3277835