פרנסס האוגן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. פְרַנסס הַַאוּגֶןאנגלית: Frances Haugen) היא מהנדסת אמריקאית, מנתחת נתונים, מנהלת מוצר וחושפת שחיתות. היא חשפה עשרות אלפי מסמכים פנימיים של פייסבוק בפני הוועדה לניירות ערך ולבורסות בארצות הברית ובפני העיתון "וול סטריט ג'ורנל" בשנת 2021. היא גם הגישה תלונה לוועדה לניירות ערך על כך שפייסבוק מטעה את המשקיעים ו"מעדיפה צמיחה על פני בטיחות", במיוחד על ידי התעלמות ממחקרים המראים כי פייסבוק מעצימה "תוכן שכולל כעס, קיטוב ומחלוקת" ובכך פוגעת בביטחון הציבור. טענות אלה העלתה האוגן בתוכנית הטלוויזיה "60 דקות" ב-3 באוקטובר 2021.[1]

ביוגרפיה

האוגן נולדה וגדלה בעיר איווה סיטי במדינת איווה. היא למדה מדעי המחשב והנדסת חשמל במכללת אולין בעיר נידהם שבמדינת מסצ'וסטס. ומאוחר יותר קיבלה תואר שני במנהל עסקים מבית הספר למינהל עסקים בהרווארד.

האוגן עבדה בגוגל כמהנדסת וכמנהלת מוצר. היא עבדה כמנהלת מוצרי נתונים ב-Yelp בתחום שיפור החיפושים באמצעות זיהוי תמונות. פייסבוק גייסה את האוגן למחלקה שעוסקת ביושרה אזרחית, כדי למנוע הפצת מידע מוטעה.[2]


מושגים רלוונטיים[3]

  • "דירוג מבוסס מעורבות" (engagement based ranking): פייסבוק משתמשות בדירוג מבוסס מעורבות כדי לקבוע איזה תוכן רלוונטי ביותר לתחומי העניין של המשתמשים. הדירוג הזה מבוסס על לייקים, שיתופים ותגובות של המשתמשים לפוסטים וכן על אינטראקציות קודמות עם תוכן דומה. האלגוריתמים של פייסבוק יקדמו פוסטים מסוג זה. דירוג זה שונה מדירוג כרונולוגי (בו תומכת האוגן), שמבוסס על רצף הזמן שבו התוכן פורסם או נשלח.
  • אינטראקציות חברתיות משמעותיות (M.S.I.: - meaningful social interactions) בשנת 2018, פייסבוק שיפצה את האלגוריתם של עדכון החדשות שלה כדי לתעדף אינטראקציות, כגון הערות ולייקים, בין חברים למשפחה. הרעיון היה לתת משקל רב יותר לפוסטים וקשרים עם אנשים שלדעת פייסבוק הייתה ביניהם קירבה רבה. בעדות נטען כי השינוי הפך את פייסבוק לסביבה חברתית זועמת יותר, ויצר סביבה שמעודדת קיטוב, מידע מוטעה ותכנים מזעזעים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרנסס האוגן בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0