פרשת הירי בבריאונה טיילור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בריאונה טיילוראנגלית: Breonna Taylor) הייתה פרמדיקית אמריקאית ממוצא אפרו-אמריקאי, אשר נורתה ונהרגה על ידי שוטרים ממשטרת לואיוויל בעת ששהתה בביתה.[1]

האירוע

ב-13 במרץ 2020, שלושה שוטרים מתחנת המשטרה בלואיוויל, ברט הנקיסון, ג׳ונתן מטינגלי ומיילס קוסגרוב, הגיעו להוציא לפועל צו חיפוש מסוג ״ללא-התראה״ (no knock" warrents", כלומר ללא דפיקה מקדימה בדלת) בביתה של בריאונה טיילור ובן-זוגה, קנת ווקר. השוטרים הגיעו בלבוש אזרחי. עם כניסתם לדירה, התפתח קרב יריות בין השוטרים לבין ווקר, שהחזיק אקדח ברישיון. ווקר טען כי סבר כי היה מדובר בפורצים. טיילור נורתה שמונה פעמים,[2] ומנגד ג׳ונתן מטינגלי נפצע גם הוא.

לטענת משטרת לואיוויל, הגעתם למקום הייתה במסגרת חקירה אחר שני סוחרי סמים, אדריאן ווקר וג׳מרקוס גלובר. החשד היה כי גלובר, שהיה בעבר בן-זוגה של טיילור והמשיך לשמור איתה על קשרי ידידות, השאיר חבילות סמים בדירתה, היות שמכוניתה של טיילור נצפתה בסמוך לביתו של גלובר. בחיפוש שנעשה לאחר מכן בדירתה של טיילור לא נמצאו סמים בדירה. השוטרים טענו כי אף על פי שלא היו מחויבים לכך, כן התריעו בפני באי הבית לפני שנכנסו לדירה. מנגד, השכנים במקום, וכך גם בני משפחתה של טיילור בתביעה שהגישו כנגד המשטרה, טוענים כי השוטרים לא הזדהו, אלא פרצו פנימה את הדלת בכוח. טענה זו, בצירוף העובדה שווקר התקשר למוקד החירום כדי לדווח על פריצה, מחזקת את טענות המשפחה כנגד המשטרה.[1] ווקר נעצר בעקבות האירוע, והואשם בניסיון להריגת שוטר.

בעקבות האירוע

ב-21 במאי 2020, הודיע ה-FBI כי בכוונתו לחקור את נסיבות מותה של טיילור.[1] כמו כן, מפקד משטרת לואיוויל הכריז על התפטרותו בעקבות הביקורת על האירוע.[3] ב-29 במאי 2020 הכריז ראש העיר של לואיוויל, גרג פישר, על ביטול השימוש בצווים מסוג ללא התראה.[4] משטרת לואיוויל הכריזה בעקבות הביקורת, כי כל השוטרים יחויבו לענוד מצלמת גוף בעת הוצאתם לפועל של צווים.[5]

בחודשים לאחר הירי, קראו בני משפחתה של טיילור, כמו גם חלק מאנשי הקהילה המקומית, להעמיד לדין את השוטרים. מפגינים רבים, ביניהם גם בני משפחתה של טיילור, נעצרו במהלך הפגנות מחאה על כך מול משרדו של ראש עיריית לואיוויל.[6] מספר ידוענים בארצות הברית מחו באופן פומבי על מותה של טיילור,[7] וכן גם כוכבי ליגת ה-NBA.[8] אירוע הירי של טיילור ״צורף״ להפגנות שפרצו עקב מותו של הצעיר ממוצא אפרו-אמריקאי ג׳ורג׳ פלויד, והמשיכו בין השאר לאור פרשת מותה של בריאונה טיילור, ומקרים בולטים נוספים בהם אנשים ממוצא אפרו-אמריקאי נהרגו על ידי המשטרה. נכון לחודש אוגוסט 2020, בעקבות הפגנות כנגד המשטרה נעצרו למעלה מ-500 מפגינים בעיר לואיוויל.[9]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 לא רק פלויד, תדברו על בריאונה, באתר ynet, ‏2020-06-09
  2. ^ Tessa Duvall, Darcy Costello and Phillip M. Bailey, Senator Kamala Harris demands federal investigation of police shooting of Breonna Taylor in Kentucky, USA TODAY (באנגלית)
  3. ^ Darcy Costello and Andrew Wolfson, Louisville Police Chief Steve Conrad announces retirement in wake of Breonna Taylor shooting, The Courier-Journal (באנגלית)
  4. ^ WLKY Digital Team, Following protests, Louisville mayor puts end to no-knock warrants for now, WLKY, ‏2020-05-29 (באנגלית)
  5. ^ Democrats Unveil Police Reform Legislation Amid Protests Nationwide, NPR.org (באנגלית)
  6. ^ Lexie Ratterman and Kristen Shanahan, Protesters demand Mayor Fischer fire LMPD officers who shot, killed Breonna Taylor, WDRB (באנגלית)
  7. ^ ״זה שובר את ליבי״: ג’ניפר אניסטון כואבת את המוות ׳הבלתי מתקבל על הדעת׳ של בריאנה טיילור, באתר hebrewnews.com (באנגלית)
  8. ^ A. B. C. News, NBA players call for justice for Breonna Taylor in wake of civil unrest, ABC News (באנגלית)
  9. ^ Andrew Wolfson, Lawyer for protest group seeks to block enforcement of new Louisville police policy, The Courier-Journal (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0