פתות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פתות ביצים

פַתוּת הוא מאכל מהמטבח התימני. הפתות עשוי חתיכות חלה או לחם. מסורתית נאכל הפתות עם מרק תימני, על ידי הכנסת חתיכות החלה או הלחם לתוך המרק. יש האוכלים פתות עם אשל ושמנת. וכך נקרא גם מטיט.

גרסה אפשרית לפתות היא הכנתו ממלאווח או ג'חנון. את פיסות הבצק אופים או מטגנים. לעיתים מערבבים את פיסות הבצק בעת הטיגון עם ביצים וגבינות. יש המבשלים פתות בחלב חם, ביצים, חמאה ודבש.

בחג הפסח מכינים פתות ממצות.

שרש השם

שם המאכל בערבית الفتوت- "פַתּותּ" יוצאי תימן רגילים לשייך לפועל פָּתַת המקראי "פתות אותה פתים"[1].

ברכתו

ברכת הפתות אינה קבועה ומשתנה עם צורת ההכנה, המוציא או מזונות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ויקרא פרק ב' פסוק ו'
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0