פת פורני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-emblem-development.svg
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, מכלולזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, מכלולזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
כיכר לחם שנאפה בתנור "פורני". נמצאה בפומפיי, כשצורתה נשתמרה באפר הוולקני

פת פורני היא סוג לחם גדול חשוב שהיה נעשה בתנור לא שגרתי בעת העתיקה ונקרא פורני. התנורים הנהוגים בזמן חז"ל היו קטנים, עשויים חרס בדרך כלל, בצורת גליל שהולך ונהיה צר לכיוון הפתח למעלה. הפורני היה תנור גדול מאבן שפתחו היה מהצד מה שאפשר אפיה של לחם גדול וכבד יותר ואף בלי הדבקה לדפנות אלא על קרקעית התנור.

ראו גם

P history.png ערך זה הוא קצרמר בנושא היסטוריה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.