צ'ארלס ויליאם פוסט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'ארלס ויליאם פוסט
Charles William Post
צ'ארלס ו. פוסט, 1910 בערך
צ'ארלס ו. פוסט, 1910 בערך
לידה 26 באוקטובר 1854
ספרינגפילד, אילינוי, ארצות הברית
פטירה 9 במאי 1914 (בגיל 59)
סנטה ברברה, קליפורניה, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מקום קבורה בית הקברות אוק היל, באטל קריק, מישיגן
ידוע בשל ייסוד חברת פוסט
מקצוע ממציא ויזם
בת זוג אלה לטיסיה מריוות'ר (1874–1904)
לילה יאנג (1904–1914)
צאצאים מרג'ורי מריוות'ר פוסט
מספר צאצאים 1
חתימה Signature of Charles William Post.png

צ'ארלס ויליאם פוסט (באנגלית: Charles William Post ‏26 באוקטובר 1854–9 במאי 1914) היה ממציא אמריקאי, יצרן מזון דגני בוקר וחלוץ בענף האוכל התעשייתי. הוא המייסד של יצרנית המזון Post Consumer Brands, שקרויה על שמו.

ילדותו

צ'ארלס ויליאם פוסט נולד ב-26 באוקטובר 1854 בספרינפילד שבאילינוי לצ'ארלס רולין פוסט ולקרולין לת'רופ פוסט. לאחר שסיים את לימודיו במערכת החינוך הציבורית, נרשם פוסט לאוניברסיטה התעשייתית של אילינוי, אולם כעבור שנתיים פרש מבלי לסיים את התואר[1].

אחרי תקופה קצרה שבה גר בעיר אינדיפנדנס שבקנזס, הוא שב לספרינגפילד, שם המשיך לגור במשך כעשור במהלכו עבד כאיש מכירות וכיצרן של מכונות חקלאיות. במהלך תקופה זו רשם מספר פטנטים על המצאות כמו סוגים של מחרשה ומשדדה.

בנובמבר 1874 התחתן פוסט עם אלה לטיסיה מריוות'ר, שתמכה בקריירה שלו. עם זאת, ככל שהתעשר והחל להעביר פרקי זמן ארוכים הרחק מאלה, שהייתה חולה לעיתים קרובות, מערכת היחסים החלה להיפרם. חרף בקשותיה, בשנת 1904 השניים נפרדו וצ'ארלס פוסט התחתן עם אשתו השנייה, המזכירה שלו, לילה יאנג, שהייתה בת 27. בתו, מרג'ורי, אשר הייתה קרובה לאביה, סיפרה בהמשך שאמה נפטרה בשל שיברון לב, אחרי שהשניים התגרשו. בניסיון ליצור יחסים קרובים בין לילה למרגו'רי, עוד בטרם השניים התחתנו, הוא מינה אותה לשמש כמלווה של מרגו'רי בנסיעות, אולם אחרי שמרג'ורי גילתה זאת, היא החלה לתעב את לילה.

קריירה

בנובמבר 1885 עבר פוסט התמוטטות עצבים, בשל אורח החיים הלחוץ שליווה את עבודתו כיזם חקלאי. הוא החליט לקחת הפסקה מהשגרה ועבר לטקסס, שם הצטרף לשותפות עם קבוצת יזמי נדל"ן בפורט וורת', שניסו להקים חברה בפרברי העיר ריברסייד. ב-1888 החל פוסט בעצמו להשקיע בנדל"ן, ורכש כ-800 אלף מ"ר, עליהם סלל רחובות ובנה בתים ושתי טחנות קמח.

גם קריירה זו הפכה לתובענית מדי עבור צ'ארלס, והוא עבר התמוטטות שנייה ב-1891. הוא החל בשורת מסעות בניסיון למצוא מרפא, במהלכם גילה את הכימיה שבמערכת העיכול. לאחר תקופה במהלכה חצה את אירופה, פוסט ביקר בסניטריום של באטל קריק שבמישיגן, מתקן שהופעל על ידי ג'ון הארווי קלוג (אחיו של מייסד חברת קלוגס, וויל קית' קלוג). מאוחר יותר הואשם פוסט בגניבה של כמה ממתכוני קלוג'ס.

בשנת 1895, פוסט הקים את חברת Postum Cereal. דגני הבוקר הראשונים של פוסט הושקו בשנת 1897, והוא כינה את המוצר אגוזי-ענבים בגלל הארומה הפירותית שהבחין בה במהלך תהליך הייצור של המוצר.

בשנת 1906 השקיע פוסט חלק מרווחיו ממוצרי המזון שלו בנדל"ן בטקסס, ורכש שטח ענק בגודל 910 קמ"ר. פוסט הקים עיר חדשה, שאותה כינה פוסט סיטי. בעיר נשתלו עצי צל, הוקמו בית מלון, בית ספר, כנסיות וחנות כלבו.

בשנת 1907 פרסם המגזין Colier's Weekly מאמר המטיל ספק בטענה שהועלתה בפרסומות של פוסט ולפיהן דגני הבוקר של החברה יכולים לרפא דלקת בתוספתן. פוסט הגיב בפרסומות המטילות ספק ביכולת הנפשית של כותב המאמר, ו-Colier's Weekly הגיב בתביעת דיבה. התביעה נדונה ב-1910, ובסופה פוסט נקנס ב-50,000 דולר. הערעור הפך את ההחלטה, אך הפרסומות הפסיקו להעלות טענות כאלה.[8]

פוסט היה מתנגד חריף של ארגוני העובדים. פוסט היה גם תומך ציבורי מוביל של שיטת החנויות הפתוחות. עם זאת, כפיצוי, פוסט שילם את השכר הגבוה ביותר, וסיפק בונוסים והטבות. בנוסף, סמוך לבאטל קריק, הוא בנה בתים שנמכרו לעובדים בתנאים מסוימים.

מותו ומורשתו

ב-1913 החל מצב בריאותו הרעוע של פוסט להתדרדר, עד שביטל את השתתפותו באירועים פומביים. בתחילת מרץ 1914 עלה חשד שהוא סובל מדלקת בתוספתן והוא הובהל ברכבת אקספרס מקליפורניה למינסוטה, שם נותח על ידי האחים מאיו, מייסדי מאיו קליניק, אך הניתוח לא הצליח לעצור את כאבי הבטן מהם סבל, ולאחר הניתוח חזר לסנטה ברברה. ב-9 במאי 1914, מיואש ממצבו הבריאותי, התאבד פוסט בירייה, בגיל 59.

בתו מרג'ורי ירשה את רוב הונו וכן את החברה, ובמהלך רוב המאה ה-20 נחשבה לאישה העשירה בארצות הברית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'ארלס ויליאם פוסט בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0