צ'ארלס רולס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'ארלס רולס
תרומות עיקריות
חלוץ תעופה, ממייסדי חברת רולס רויס
צ'ארלס רולס (צולם באוקטובר 1903)
צ'ארלס רולס נוהג ברכבו, צולם ב 1 בינואר 1900 (לצידו - בני משפחתו)
מטוסו המרוסק של צ'ארלס רולס

צ'ארלס סטיוארט רולס (באנגלית: Charles Stewart Rolls; ) היה טייס בריטי, מחלוצי התעופה בעולם, אשר ייסד ביחד עם הנרי רויס וקלוד ג'ונסון את חברת רולס רויס בשנת 1904.

רולס נהרג בהתרסקות מטוסו לפני הגיעו לגיל 33.

ראשית דרכו של רולס

רולס נולד ב- לונדון, ל-1st Baron Llangattock ו- Lady Llangattock. התחנך באיטון קולג' בגיל צעיר התחיל להתעניין במנועים. בגיל 18 נסע לפריז כדי לקנות את המכונית הראשונה שלו מסוג פיג'ו סוג 15.

רולס בילה במרוצי אופניים ב- קיימברידג' והפך לקפטן "מועדון האופניים של אוניברסיטת קיימברידג' בינואר 1906 פתח את סוכנות המכוניות C.S.Rolls & Co אשר הייתה אחת מסוכנויות המכוניות הראשונות בברטניה למכירת רכב. בסוכנות זו ייבא את המכונית הבלגית מסוג "Minerva" (מינרבה (יצרנית רכב)) ואת המכונית הצרפתית פיג'ו.

רולס היה מטיס כדור פורח מסוג Ballon Mercury .

רולס היה מהטייסים החלוצים בבריטניה, והוציא את רישיון הטייס השני בבריטניה. ב-1909 קנה מטוס מסוג "Wright Model A" שייצרו האחים רייט. רולס ביצע בו יותר מ-200 טיסות. ב-2 ביוני 2010 היה הטייס הראשון אשר חצה (הלוך וחזור) את תעלת למאנש, ב-95 דקות. עבור הישג זה קיבל רולס את מדליית הזהב מ- "קלוב התעופה המלכותי".

החבירה להנרי רויס

ב-4 במאי 1904 נפגש עם הנרי רויס, וב-23 בדצמבר 1904 חתמו על הסכם שותפות. דגם ה-רולס-רויס 10 כ"ס תוכנן ועוצב על ידי הנרי רויס בשנת 1903, ויוצר בבית המלאכה של רויס ושל שותפו צ'ארלס רולס ברחוב קוק במנצ'סטר, הדגם שווק על ידי סוכנות C.S.Rolls & Co. הדגם הקודם ששווק על ידי השותפים ה. רויס וצ. רולס היה ה-רולס-רויס 10 כ"ס.

בשנת 1908 עברה חברת "Rolls-Royce Limited" לדרבי. בשנת 1940 פיתחה החברה את מחלקת המנועים. משנת 1973 קרויה החברה: "Rolls-Royce Motors".

מותו של רולס

רולס נהרג בהתרסקות מטוס אשר הטיס, ב-12 ביולי 1910 בבורנמות', כאשר זנב המטוס מסוג "Wright Model A" נשבר. רולס היה הבריטי הראשון אשר נהרג בתאונת מטוס והטייס ה-11 בעולם אשר נהרג בתאונת מטוס.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'ארלס רולס בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0