צ'וטפוטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'וטפוטי
Chotpoti
Chotpoti (cropped).jpg
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי, בנגלי
מוצא בנגלדשבנגלדש בנגלדש
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח, תפוח אדמה, בצל

צ'וטפוטינגלי: চটপটি; באנגלית: Chotpoti) הוא תבשיל בנגלי חריף העשוי מתפוח אדמה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

התבשיל מורכב בעיקר מתפוחי אדמה, חומוס, בצל, צ'ילי וביצים, אך קיימות גרסאות נוספות עם עלי כוסברה, כמון, צ'אטני, תמרהינדי ופורי פריך[3][4].

התבשיל נחשב למאכל רחוב נפוץ, טעמו חריף וחמצמץ ונהוג להגישו חם[5][6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Chotpoti: This Popular Bengali Street Food Is Packed With Everything Healthy (Recipe Inside), NDTV Food (באנגלית)
  2. ^ Night out in Dhaka: Dynamics of Bangladesh never sleep, koreatimes, ‏2019-05-05 (באנגלית)
  3. ^ Chotpoti, Banglarecipes by Rownak, ‏2013-07-08 (ב־American English)
  4. ^ Chotpoti - Bangladeshi Street food healthy with zero oil Recipe by Susita Sen, Cookpad (באנגלית)
  5. ^ Chotpoti | Traditional Vegetable Dish From Bangladesh | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  6. ^ Chotpoti, worldfood.guide (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0