צ'ילי קון קסו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'ילי קון קסו
צ'ילי קון קסו מוגש במסעדה

צ'ילי קון קסוספרדית: Chile con queso; פירוש מילולי: צ'ילי עם גבינה) הנקרא לפעמים פשוט קסו, הוא מתאבן או תוספת של גבינה מותכת ופלפל צ'ילי, המוגש בדרך כלל במסעדות טקס-מקס כמטבל לצ'יפס טורטייה.

רקע כללי

צ'ילי קון קסו הוא חלק ממטבח הטקס-מקס ומטבח דרום-מערב ארצות הברית, שמקורו במדינת צ'יוואווה שבצפון מקסיקו[1] כגרסה של קסו צ'יוואווה וקסו פליימאדו.[2] צ'ילי קון קסו נמצא בעיקר בתפריטים של מסעדות טקס-מקס בדרום מערב ומערב ארצות הברית.[3]

רכיבים

צ'ילי קון קסו הוא רוטב חלק וקרמי, המשמש כמטבל, שעשוי מתערובת של גבינות מותכות (לעיתים קרובות גבינת ולויטה או גבינה מעובדת אחרת, מונטריי ג'ק או גבינת שמנת), שמנת ופלפל צ'ילי.[4][5] מסעדות רבות מגישות צ'ילי קון קסו עם מרכיבים נוספים כמו פיקו דה גאלו, שעועית שחורה, גואקמולה ובשר בקר או חזיר טחון. הרוטב בדרך כלל בצבע צהוב או לבן.

הגשה

צ'ילי קון קסו מוגשת כמנה חמה. ניתן לאכול אותה עם טורטייה, צ'יפס טורטייה או צ'יפס פיתה שעבה יותר מצ'יפס טורטייה רגיל.[6][7] היא יכולה לשמש גם כרוטב על נאצ'וס, פהיטה, טאקו, אנצ'ילדה, מיגאס, קסדייה או כל מנת טקס-מקס אחרת.

בעוד שמסעדות טקס-מקס בארצות הברית לרוב מציעות צ'יפס וסלסה ללא תשלום, קסו מוצע בדרך כלל תמורת תשלום נוסף.

לעיתים קרובות מכנים את הרוטב בשם המקוצר 'קסו' (גבינה), מה שעלול ליצור בלבול בינו לבין מטבל גבינה, שלרוב אינו מכיל פלפלים.  

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'ילי קון קסו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Alan Davidson, ed. (1981), Food in Motion: The Migration of Foodstuffs and Cookery Techniques - Oxford Symposium 1981, London: Prospect Books, p. 274, ISBN 0-907325-07-6, נבדק ב-27 במאי 2013 {{citation}}: (עזרה)
  2. ^ Cook, Allison (24 בדצמבר 2009), "Why chile con queso matters", Houston Chronicle, אורכב מ-המקור ב-26 באפריל 2012, נבדק ב-27 במאי 2013 {{citation}}: (עזרה)
  3. ^ "Oxnard Forty League Members Entertain Remainder of Club With Spanish Dinner", Oxnard Press-Courier: 6, 3 באפריל 1957, נבדק ב-22 במרץ 2011 {{citation}}: (עזרה)
  4. ^ Brownstone, Cecily (27 ביוני 1972), "Chili con Queso Tasty Dip", Spokane Daily Chronicle: 27, נבדק ב-22 במרץ 2011 {{citation}}: (עזרה)
  5. ^ Vincent, Zola (18 באפריל 1959), "Informal Lunch, Supper Ideas Come From Mexico Kitchens", Lodi News-Sentinel: 36, נבדק ב-22 במרץ 2011 {{citation}}: (עזרה)
  6. ^ Lisa Fain (2017). QUESO!: Regional Recipes for the World's Favorite Chile-Cheese Dip. Potter/Ten Speed/Harmony. pp. 86–87. ISBN 9780399579523. נבדק ב-31 באוקטובר 2017. {{cite book}}: (עזרה)
  7. ^ New York Style (22 באפריל 2013). "Best Dips for Bread and Pita Chips". B & G Foods, Inc. אורכב מ-המקור ב-20 באוגוסט 2018. נבדק ב-31 באוקטובר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0