קאסאדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קסאדו

קסאדו (מספרדית: "גבר נשוי") היא ארוחה נפוצה בקוסטה ריקה המורכבת ממנת חלבון כמו בשר בקר, עוף, דג או חזיר צלויים בגריל, אורז, שעועית שחורה, פלנטיין, סלט ירקות וטורטייה.[1] [2] לרוב, תוגש המנה עם סלסה ליסאנו.

אטימולוגיה

מקור המונח הינו ככל הנראה בביטוי שגור בקרב לקוחות במסעדות מקומיות, שהיו מבקשים כי יתייחסו אליהם כמו אל גבר נשוי, שכן זוהי ארוחה שנשים מכינות לבעליהן בבית הקוסטה ריקני. סברה אחרת גורסבת כי מקור השם הוא בשילוב בין אורז ושעועית, המשולבים תמיד יחד כמו זוג נשוי.[3]

מעמד הקאסאדו במטבח הקוסטה ריקני

המנה מוגשת באופן קבוע במסעדות מקומיות קטנות ("Sodas") ברחבי המדינה, לצד רוטב צ'ילרו חריף.[4]

הקאסאדו משמש כארוחת צוהריים נפוצה ואהודה בקרב תושבי קוסטה ריקה, עקב ההגשה הנדיבה והמשביעה, השילוב האופטימלי של כלל אבות המזון בצלחת ותפוצתה הגבוהה. הכנת הקסאדו נטועה במסורות קולינריות מרכז אמריקניות, כאשר לכל משפחה מתכון משלה לקאסאדו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאסאדו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "A lunchtime classic: the Costa Rican casado". The Tico Times | Costa Rica News | Travel | Real Estate (באנגלית אמריקאית). 2018-01-15. נבדק ב-2021-09-26.
  2. ^ Helmuth, Chalene (2000). Culture and Customs of Costa Rica (באנגלית). Greenwood Publishing Group. ISBN 978-0-313-30492-7.
  3. ^ Domènech, Conxita; Lema-Hincapié, Andrés (2020-09-13). Saberes con sabor: Culturas hispánicas a través de la cocina (בספרדית). Routledge. p. 98. ISBN 978-0-429-78246-6.
  4. ^ המטבח הקוסטה-ריקני המסורתי | אוכל קוסטה ריקני, באתר קוסטה ריקה
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0