לדלג לתוכן

קאשק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קאשק
Kašk
מאכלים
סוג גבינה
מטבח אזרבייג'ני ופרסי
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא איראןאיראן איראן, אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
גבינות
סוג חלב פרה

קאשקאזרית: qurut; בפרסית: Kašk; בטורקית: Keş) היא אבן יוגורט יבשה העשויה מחלב פרה ונפוצה במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].

הכנת הקאשק נעשית באמצעות החמצה והתססת חלב (ניתן להשתמש בסוזמה), סינון נוזלים, יצירת כדורים והעברתם לייבוש בתנור או בשמש עד לקבלת מרקם קשה ויבש[2].

נהוג להשתמש בקאשק כתוספת לתבשילים ומרקים כאשר מפוררים את חלקי הגבינה אל תוך התבשיל.

אבני היוגורט המיובשים נוצרו על ידי נוודים במרכז אסיה, שחיפשו דרכים לשמר את החלב לתקופות ארוכות[3][4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאשק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. CooksInfo, Qurut, CooksInfo (באנגלית)
  2. Harlan Walker, Milk-- Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Oxford Symposium, 2000, מסת"ב 978-1-903018-06-4. (באנגלית)
  3. Kashk goosfandi - Arca del Gusto, Slow Food Foundation (באנגלית אמריקאית)
  4. Susie Armitage, Make the Ancient Road Snack of Central Asian Nomads, Atlas Obscura, ‏2021-03-08 (באנגלית)

קאשק39225176Q1113301