קוניגונדה מלוקסמבורג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוניגונדה מלוקסמבורג
Kunigunde von Luxemburg
לידה סביבות 975
לוקסמבורג
פטירה 3 במרץ 1040
קאופונגן (אנ'), הסן
"קדוש" עבור הכנסייה הקתולית
קאנוניזציה 29 במרץ 1220, הוותיקן על ידי אינוקנטיוס השלישי
מקום פולחן עיקרי קתדרלת במברג,במברג
חג 3 במרץ
פטרון של במברג, לוקסמבורג. פולין, ליטא

קוניגונדה מלוקסמבורגגרמנית: Kunigunde von Luxemburg;‏ סביבות 975, לוקסמבורג3 במרץ 1040, קאופונגן (אנ'), הסן[1]) הייתה קיסרית האימפריה הרומית ה"קדושה" כאשתו של הקיסר היינריך השני. שימשה כעוצרת של הקיסרות לאחר מות בעלה ב-1024. "קדושה" של הכנסיה הקתולית. פָּטרונית של במברג, לוקסמבורג, פולין וליטא.

קורות חיים

קוניגונדה הייתה בתם של זיגפריד מלוקסמבורג והדוויג מנורדגאו(אנ')[2]. נולדה בלוקסמבורג במועד לא ידוע, בסביבות שנת 975. ב-999 נישאה להיינריך הרביעי, דוכס בוואריה (לימים הקיסר היינריך השני). ב-1002 הוכתר היינריך כמלך גרמניה, וב-10 באוגוסט אותה שנה הוכתרה קוניגונדה כמלכת גרמניה. ב-14 בפברואר 1014, בבזיליקת פטרוס ה"קדוש" ברומא הוכתר היינריך לקיסר האימפריה הרומית ה"קדושה", יחד אתו הוכתרה קוניגונדה לקיסרית. היינריך נפטר ב-1024 וקוניגונדה שמשה כעוצרת למשך מספר חודשים. ב-1025 קוניגונדה פרשה למנזר הבנדיקטיני בקאופונגן שליד קאסל. שם גם נפטרה ב-3 במרץ 1040. היא קבורה, ליד בעלה, בקתדרלת במברג.

פעילות מדינית

קוניגונדה הייתה שותפה פעילה בניהול ענייני הקיסרות. ברבים מצ'ארטרים של בעלה היא מופיעה כיועצת ונציגה, ככזאת היא השתתפה בכינוסי מועצת הקיסרות. קוניגונדה הייתה בת לשושלת חשובה מדוכסות לורן העילית, וככזאת טיפחה קשרים משמעותיים עוד לפני נישואיה, קשרים ששבהם נעזרה בהמשך הדרך. לאחר מותו של היינריך שימשה קוניגונדה, לתקופה קצרה, כעוצרת של הקיסרות.

פעילות כנסייתית

בהשפעתה בעלה הקיסר העניק לכנסיה את הקרקעות להקמת הקתדרלה והמנזר בבמברג. קוניגונדה עצמה הקימה את המנזר הבנדיקטיני בקאסל. ב-1025, שנה אחרי מות בעלה, קוניגונדה הצטרפה כנזירה למנזר הנזירות הבנדיקטיניות בקאופונגן, שם נשארה עד מותה ב-1040. היא קבורה ליד בעלה בקתדרלה של במברג.


גלריה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ לפי גרסה אחרת היא נולדה בטירה ליד גיסן.
  2. ^ אין מידע מהימן על מוצאה של הדויג



Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0