קריית החינוך דרור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קריית חינוך תרבות וספורט ניסויית דרור היא בית הספר העל-יסודי הגדול ביותר במדינת ישראל (נכון לתשע"ה) והתיכון השש-שנתי העל-יסודי הגדול ביותר במועצה האזורית לב השרון. בית הספר נמצא ליד "מחלף דרור" ומהווה חלק מהמושב "בני דרור". כמו כן, ממקום בסמוך לבנייני המנהל של "מועצה אזורית לב השרון".

נכון לשנת תשע"ב, בבית הספר לומדים 2,294 תלמידים ב-77 כיתות בסה"כ. בכל שכבה 11-16 כיתות לימוד ובממוצע כ-384 תלמידים. מנהלת קריית החינוך היא אריאלה בן ארי. צוות בית הספר כולל 191 מורים ו-36 עובדי מנהלה.

בית הספר הוקם בשנת 1995 על ידי המועצה האזורית ביישוב בני דרור כבית ספר ניסויי ייחודי מסוגו באזור. נקלטים בו תלמידים בכיתות ז'-י"ב המגיעים מ-18 יישובי המועצה האזורית, וכן מהיישוב פרדסיה, המהווה מועצה מקומית בפני עצמו. בנוסף, בית הספר הוא "בית ספר בניהול עצמי" מאחר שהוא פועל בעצמאות תקציבית ותפעולית של צוותי ההוראה וההנהלה.

בית הספר פועל בשיטה לצמצום פערים בין מצטיינים לחלשים באמצעות כיתות הטרוגניות בכל שכבות הגיל ז'-י"ב, היעדר מוחלט של הקבצות בשכבות ז'-ח' ומגוון רב של 24 מקצועות לבחירה להרכבת תעודת בגרות לפי בחירת התלמיד. בנוסף, בית הספר מוגדר כבית ספר מתקדם.

בשנת התשע"ט 2019 זכה בית הספר בפרס החינוך הארצי למוסדות החינוך המצטיינים בישראל מטעם משרד החינוך.[1]

מאפיינים מיוחדים של קריית החינוך דרור

  • בית הספר נחלק לבניינים שרובם בעלי 2 קומות ובכל בניין כ4-8 כיתות, הנקראים בשמות עצים שונים (כגון: רימון, ערבה, שקד, אלה, תמר וכו'). בבית הספר מונהגת מתכונת בה אין כיתות אם, וכל מקצוע נלמד בכיתה אחרת בבניין אחר (לא בהתאמה), ובכך נוצר מצב של "נדידה" בקרב התלמידים בין החדרים השונים בבית הספר.
  • ב"דרור" מלמדים בשיטת לימוד חדשה הקרויה "ניהול לפי יעדים". בשיטה זו, על התלמיד להציב לעצמו יעדים למחצית: יעד לימודי, יעד חברתי ויעד אישי. על היעדים שהתלמידים מגדירים לעצמם (בעזרתם של מוריהם והוריהם) להיות מאתגרים אך ברי השגה, מדידים ותחומים בזמן.
  • ב"דרור" אין צלצולים לכניסה וליציאה מהשיעורים - כחלק מחינוך התלמיד לתפקוד אוטונומי ולאחריות אישיים על לימודיו.
  • ב"דרור" מלמדים בשיעורים כפולים, כלומר - שיעור אחד הוא בן 90 דק' (שווה ערך לשני שיעורים בני 45 דק').

דרור כ"בית ספר לפיתוח מקצועי"

בית הספר הוא גם 'בית ספר לפיתוח מקצועי' (P.D.S - Professional Development School) המוגדר כ"בית ספר לפיתוח של מורים מתחילים", להמשך הפיתוח של מורים מנוסים ולמחקר ולפיתוח של מקצוע ההוראה" (הולמס, 1990). הוא נשען על שותפות משמעותית בין בית הספר לבין האקדמיה, כעיקרון מכונן ומעצב את ההכשרה להוראה ואת הפיתוח המקצועי של המורים בבית הספר גם יחד.

עשרות סטודנטים להוראה, לייעוץ חינוכי, לפסיכולוגיה ולניהול ממכללת בית ברל, וסטודנטים לחינוך גופני ממכללת וינגייט – בלוויית המדריכים הפדגוגיים שלהם – משולבים יום בשבוע בחיי בית הספר. הם משתתפים בישיבות הצוותים המקצועיים ובתכנון מערכי הלמידה, מלמדים, חונכים תלמידים, יוזמים פעולות העשרה, ועוד. סגל המכללה משתתף בתכנון שנת הלימודים ב"דרור" ובהנחיית השתלמויות המתקיימות בבית הספר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0