קרל ביילי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרל ביילי
Carl E. Bailey
קרל ביילי
קרל ביילי
לידה ברני, מיזורי, ארצות הברית
פטירה ליטל רוק, ארקנסו, ארצות הברית
שם מלא קרל אדוארד ביילי
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מקום קבורה בית הקברות רוזלון, ליטל רוק, ארקנסו, ארצות הברית
מושל ארקנסו ה־31
12 בינואר 193714 בינואר 1941
(4 שנים)
סגן מושל ארקנסו רוברט ביילי
התובע הכללי של ארקנסו
19351937
(כשנתיים)
תחת מושל ארקנסו ג'וניוס מריון פוטרל
→ וולטר ל. פופ
ג'ק הולט ←

קרל אדוארד בייליאנגלית: Carl Edward Bailey;‏ ) היה עורך דין ופוליטיקאי אמריקאי מארקנסו, איש המפלגה הדמוקרטית, שכיהן כמושל ארקנסו ה-31 בשנים 19371941, ולפני כן, החל מ-1935, כתובע הכללי של ארקנסו.

ראשית חייו

קרל ביילי נולד בעיר ברני שבמחוז סטודרד שבדרום-מזרח מיזורי. הוא למד בבתי ספר ציבוריים וסיים את לימודי התיכון בעיר קמפבל שבמיזורי ב-1912.

ביילי קיווה להתקבל ללימודים באוניברסיטת מיזורי שבעיר קולומביה, אך לא עלה בידו לממן את לימודיו. ב-1915 הוא למד בקולג' לעסקים צ'יליקוטי, שם הוא למד הנהלת חשבונות. לזמן מה הוא עבד בחברת רכבות בטקסס ומאוחר יותר פתח בית קפה בקמפבל. הוא גם שימש כסגן גובה המס במחוז דנקלין שבמיזורי.

ב-1917 עבר ביילי לוואונה שבמחוז פוינסט, ארקנסו, שם עבד כקופאי והמשיך בעבודה זו בעיר טרומן ובעיר אוגוסטה הסמוכות.

קריירה משפטית

ביילי למד משפטים וב-1923 התקבל ללשכת עורכי הדין של ארקנסו, וב-1925 פתח משרד עורכי דין פרטי. הוא שימש כסגן התובע של המחוז השיפוטי השישי של ארקנסו בשנים 19271931. לאחר מכן ועד 1935 הוא שימש כתובע. ב-1934 נבחר ביילי למשרת התובע הכללי של ארקנסו, תפקיד בו הוא כיהן במשך שנתיים. ב-1936 נעצר המאפיונר לאקי לוצ'יאנו בהוט ספרינגס, ארקנסו, והציע לביילי שוחד של 50,000 דולר אם הוא לא יסגיר אותו למדינת ניו יורק. ביילי סירב להצעת השוחד.[1]

מושל ארקנסו

ב--1936 נבחר ביילי לתקופת כהונתו הראשונה מבין שתיים כמושל ארקנסו. בבחירות הכלליות הוא הביס בקלות את המועמד הרפובליקני אוסרו קוב שייצג את מחוז מונטגומרי בבית הנבחרים של ארקנסו בשנים 19271930. קוב ניהל מסע בחירות אקטיבי בו הוא טען שהעובדה שהוא נולד בארקנסו, בעוד שביילי נולד במיזורי, הפכה אותו ל"איש הצפון".

סגנו של ביילי היה רוברט ב. ביילי (ללא קשרי משפחה). ממשל ביילי הקים ספרייה מדינתית, פיתח מערכת לגמלאים והקים את תחנת הניסיונות החקלאית הראשונה במדינה בבייטסוויל. במהלך תקופת כהונתו הוקמה מחלקת הרווחה הציבורית וארקנסו נהייתה זכאית לקבלת סיוע מתוכניות הרווחה הפדרליות. ביילי תמך בתוכניות הניו דיל של הנשיא פרנקלין דלאנו רוזוולט. במהלך תקופת כהונתו, הוקמה משטרת המדינה של ארקנסו ונחקקו חוקי השירות הציבורי, הראשונים במדינות הדרום.

ב-1937 נפטר הסנאטור ג'וזף טיילור רובינסון, וביילי ניסה להיבחר כמחליפו. הוא נבחר כמועמד המפלגה הדמוקרטית לתפקיד על ידי ועידת המפלגה המדינתית, שבה הייתה לו שליטה. אף על פי כן, כאשר הוא התמודד על משרת המושל, הוא הבטיח שהוא יביא החלטות על בחירת בעלי תפקידים כאלו להצבעת הציבור. יריביו הפוליטיים במפלגה הדמוקרטית הריצו מועמד עצמאי לכאורה, שמתח ביקורת על הפרת ההבטחה של ביילי. בבחירות נוצח ביילי בהפרש גדול על ידי ג'ון א. מילר.

בבחירות לתקופת כהונתו השנייה כמושל ב-1938 ניצח ביילי בהפרש של 91.4 מול 8.6 אחוזים את המועמד הרפובליקני צ'ארלס פ. קול. ב-1940 הוא ביקש להיבחר לתקופת כהונה שלישית, אך נוצח על ידי יריבו במפלגה הומר מרטין אדקינס.

שנותיו האחרונות

פרוטומה של ביילי בבית המדינה של ארקנסו

לאחר תום כהונתו כמושל, שימש ביילי כשדלן לטובת חברת רכבות ולימד משפטים באוניברסיטת ארקנסו בפאייטוויל. ב-1942 הוא ייסד את חברת קרל ביילי, זכיינית של חברת ייצור הציוד International Harvester, שמכרה ציוד חקלאות חדשני. ביילי נשאר פעיל בפוליטיקה והמשיך להיות בעל השפעה מסוימת. ב-1944 התמודד ג'יימס ויליאם פולברייט, לשעבר חבר בית הנבחרים של ארצות הברית, שפוטר על ידי המושל הומר מרטין אדקינס מתפקידו כנשיא אוניברסיטת ארקנסו, מול אדקינס בבחירות על מושב בסנאט של ארצות הברית. ביילי תמך בפולברייט, שהביס את אדקינס ושני יריבים נוספים, ולאחר מכן כיהן בסנאט עד אשר ב-1974 הובס על ידי עמיתו הדמוקרטי, דייל במפרס.

קרל ביילי נפטר בליטל רוק כתוצאה מהתקף לב ב-23 באוקטובר 1948. הוא נטמן בבית הקברות רוזלון שבעיר. בניין חברת קרל ביילי (אנ') שברחוב ברודוויי בליטל רוק רשום במרשם הלאומי של מקומות היסטוריים בשל משמעותו האדריכלית. בית הספר למשפטים של אוניברסיטת ארקנסו מעניק מלגות על שמו של ביילי.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרל ביילי בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0