רבי ברוך בן-חיים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב ברוך בן–חיים (מזרחי)
הרב בן-חיים מימין, לצדו של הרב עובדיה יוסף, 1947
הרב בן-חיים מימין, לצדו של הרב עובדיה יוסף, 1947
לידה ה'תרפ"ב
פטירה ה'תשס"ה (בגיל 83 בערך)
מקום פעילות ירושלים, דרום אפריקה וברוקלין
תחומי עיסוק רבנות ומנהיגות
רבותיו הרבנים עזרא עטיה ובן-ציון מאיר חי עוזיאל
בני דורו הרב עובדיה יוסף
חיבוריו תורת חכם ברוך - הלכות ומנהגים, שולחן ערוך אורח חיים

הרב ברוך בן-חיים (18 בנובמבר 1921, י"ז בחשוון ה'תרפ"ב2 ביוני 2005, כ"ד באייר ה'תשס"ה) היה דיין, רב קהילה בדרום אפריקה, והרב הראשי של הקהילות היהודיות-סוריות "מגן דוד" ו"שערי ציון" בברוקלין שבניו יורק.

קורות חיים

נולד בירושלים למרים שלום ולרב חיים מזרחי, רב בית כנסת "משכיל אל דל" בשכונת בית ישראל[דרוש מקור] בעיר, שניהם ילידי עיראק. בגיל 11 החל ללמוד בישיבת פורת יוסף אצל הרב עזרא עטיה. למד בחברותא עם הרב עובדיה יוסף. בסיום לימודיו הוסמך לרבנות על ידי הרב עזרא עטיה והרב בן ציון מאיר חי עוזיאל, ושימש דיין בבית הדין הספרדי בירושלים, לצד הרב יהודה הכהן שאקו והרב עזרא עטיה.

בשנת 1947 עבר להתגורר בדרום אפריקה, ושימש שם בתפקיד רבני בקהילה אשכנזית למשך שנתיים. בחודש ינואר 1950 נשלח לברוקלין על ידי הרב עטיה, לשמש כסגנו של הרב יעקב קצין, רב קהילת "מגן דוד" של יוצאי סוריה. בחודש מאי של אותה השנה, נישא לשרלוט, בתו של הרב יעקב קצין. בהמשך הקים עם הרב קצין את קהילת "שערי ציון", וייסד מרכז תורני לתורה ולהלכה לחברי הקהילה.

בשנת 1950 החל לשמש כמלמד בישיבה של קהילת "מגן דוד", ועם הזמן הפך למנהיג הישיבה. בתפקיד זה שימש במשך כ-30 שנה.

אביו שינה את שם המשפחה ל"בן חיים", עקב מעקב של הבריטים על הבן הבכור יוסף[דרוש מקור]. לאחר שאביו נפטר בשנת 1951, שינה את שם משפחתו לבן חיים, לזכר אביו.

לאחר פטירת חמיו, הרב יעקב קצין, בשנת 1995, מונה למחליפו כרב קהילות יוצאי סוריה בברוקלין.

הלך לעולמו בברוקלין ב-2 ביוני 2005 לאחר מחלה. הלוויתו נערכה במתחם קהילות "מגן דוד" ו"שערי ציון", ומשם גופתו הוטסה לישראל, שם נערכה לו הלוויה בישיבת פורת יוסף, ובסופה נקבר בהר המנוחות.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0