רוטב בשאמל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב בשאמל משולב בלזניה

רוטב בשאמלצרפתית: Sauce Béchamel, מכונה גם רוטב לבן) הוא רוטב בסיסי המורכב מרביכה לבנה וחלב, המעורבבים עד קבלת תחליב סמיך. סמיכות הרוטב משתנה בהתאם ליחסי החלב והרביכה. נהוג להוסיף לרוטב מלח ותבלינים כמו פלפל ואגוז מוסקט. זהו רוטב מרכזי במטבח הצרפתי.

הרוטב מוזכר לראשונה בספר Le Cuisinier François מאת השף פרנסואה פייר לה וארן אשר יצא לאור בשנת 1615. הרוטב נקרא על שם המרקיז לואי דה בשאמל.

רוטב בשאמל משמש כבסיס למספר רב של רטבים אחרים בהם:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב בשאמל בוויקישיתוף

מתכונים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28034115רוטב בשאמל