רוטב מורניי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנה עם רוטב מורניי

רוטב מורנייצרפתית: Sauce Mornay) הוא רוטב בשאמל לו נוספה גבינה מגוררת, כמו פרמז'ן או גרוייר או שילוב של גבינות כמו גרוייר, אמנטל וצ'דר.

הרוטב משמש לתיבול מאכלי ים וירקות.

הרוטב קרוי על שם הדיפלומט הצרפתי פיליפ דה מורניי, מושל סומיר. כאשר רוטב זה הומצא הוא התבסס על הוספת גבינה לרוטב ולוטה (שכן באותה עת טרם הומצא רוטב הבשאמל).

הרוטב הפך פופולרי לאחר שהוגש במסעדת לה גראן ופור שבפלה רויאל בפריז במאה ה-19.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0