רוטב ווסטרשייר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרסומת לרוטב משנת 1900

רוטב ווּסטרשייראנגלית: Worcestershire sauce או Worcester sauce) הוא רוטב מותסס המשמש לתיבול. הרוטב יוצר לראשונה בעיר ווסטר באנגליה על ידי חברת "לי ופרינס" (Lea & Perrins) בשנות ה-30 של המאה ה-19. הרוטב יוצר באופן מסחרי ב-1837, ונשאר מותג רוטב הווסטרשייר היחיד שעדיין מיוצר בבריטניה. ב-1930 נמכרה החברה ל-HP Foods ונרכשה לאחר מכן על ידי חברת היינץ.

המוצר, בגרסת היינץ, נקרא "The Original Lea & Perrins Worcestershire Sauce" ומכיל חומץ, מולסה, סירופ תירס, אנשובי, מים, בצל, מלח, שום, תרכיז תמרינדי, ציפורן, חומרי טעם טבעיים ותמצית פלפלת צ'ילי.

הרוטב משמש לתיבול מאכלים רבים, מבושלים וטריים, ובמיוחד המכילים בשר בקר; ולתיבול משקאות כמו בלאדי מרי וומפירו.

בחודש פברואר 2005 נקראו צרכנים בבריטניה ובקנדה להחזיר יותר מ-400 מוצרי מזון שהכילו רוטב ווסטרשייר שבו נעשה שימוש בצבע מאכל שנחשד כמסרטן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב ווסטרשייר בוויקישיתוף