רוטב צ'ילי מתוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב צ'ילי מתוק
น้ำจิ้มไก่
Sweet chilli sauce.jpg
שרימפס קוקוס עם רוטב צ'ילי מתוק

רוטב צ'ילי מתוק ידוע גם כרוטב צ'ילי מתוק תאילנדי, (באנגלית: Sweet chili sauce; המכונה Nam chim בתאילנד שפירושו מילולית: רוטב טבילה לעוף), הוא רוטב תיבול רוטב צ'ילי פופולרי במטבח התאילנדי, האפגני, המלזי והמערבי.

מאפיינים

הרוטב נעשה בדרך כלל עם פלפל צ'ילי חריף אדום (לעיתים קרובות פרזנו צ'ילי, תאילנדי או חלפניו אדום), חומץ יין אורז, לפעמים שום, לפעמים רוטב דגים, ומרכיב מתקתק כמו פירות או סוכר מזוקק או דבש.[1]

הוא פופולרי כמטבל במנות מסעדה סינית אירופאית כגון טוסט סרטנים, אגרולים, מעטפת חסה, כנפי עוף וספרינג רול. ניתן לרכוש את הרוטב גם בבקבוקים. באוסטרליה, ניו זילנד, אירופה, קנדה וארצות הברית, "רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק" זמין כתבלין בחנויות טייק אווי ובסופרמרקטים רבים. גם בישראל זמין הרוטב מיבוא ומייצור מקומי.

ראו גם

  • סיראצ'ה, רוטב תבלינים תאילנדי העשוי מצ'ילי שמוסיף חום למנה
  • מטבל

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב צ'ילי מתוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ""What Can I Serve With Sweet Chili Sauce?", www.GlobalPost.com". נבדק ב-4 במאי 2014. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0