רוטב קארוזו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב קארוזו
Salsa Caruso
Capelettis a la Caruso.jpg
טורטליני עם רוטב קארוזו

רוטב קארוזו או סלסה קארוזוספרדית: Salsa Caruso) הוא רוטב חם העשוי משמנת, קוטלי חזיר, גבינה, ציר בקר ופטריות. מתכונים עשויים לכלול גם אגוזים או בצל. הרוטב מוגש עם פסטה (בדרך כלל קפלטי).

היסטוריה

מקור

רוטב קארוזו נוצר לראשונה בשנות ה-50 באורוגוואי, על ידי ריימוּנדו מונטי ממסעדת "מאריו ואלברטו", הממוקמת בצומת הרחובות Constituyente ו-Tacuarembó במונטווידאו. מונטי רצה ליצור מתכון חדש בהתאם למסורת החדשה של המטבח האיטלקי.[1] המנה נקראה לכבודו של הטנור הנפוליטני המפורסם אנריקו קארוזו (18731921) שהיה דמות פופולרית באמריקה הדרומית במהלך סיוריו בשנות העשור השני של המאה ה-20.[1][2]

מאפיינים

הרוטב נחשב במקור כגרסה של בשאמל, אך טעמו שונה באופן מובהק. מספר סמינרים קולינריים התייחסו לרוטב קארוזו כ"ההמצאה החדשה" והוא זכה להכרה קולינרית בינלאומית.[1] בעשורים האחרונים, הרוטב הפך יותר ויותר פופולרי ברוב מדינות דרום אמריקה ומערב אירופה.

תפוצה

בשל הרקע התרבותי המשותף הקיים בין אורוגוואי לבין ארגנטינה, אין זה יוצא דופן להיתקל ברוטב קארוזו בתפריטי המסעדות בבואנוס איירס. אפשר למצוא אותו אפילו במסעדות ברזילאיות מסוימות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב קארוזו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 "Caruso Sauce". Mi Montevideo. נבדק ב-2 ביולי 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Los Capeletis a la Caruso cumplieron 60 años". 2014-08-04. אורכב מ-המקור ב-2014-08-06.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0