רוסאל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

רוסאל
RUSAL LOGO.gif
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים רומן אברמוביץ', אולג דריפסקה
תקופת הפעילות 27 במרץ 2007 – הווה (17 שנים)
מיקום המטה מוסקבה, רוסיה
מוצרים עיקריים אלומיניום, אלומינה, בוקסיט, סגסוגת אלומיניום
הכנסות 10,300,000,000$ (2010)
אנשי מפתח ויאצ'סלב סולוביוב (מנכ"ל)
ברנרד זונבלד (יו"ר הדירקטוריון)
עובדים 75,000
 
www.rusal.com

רוסאל (ברוסית: Росал, קיצור של "רוסיסקיי אלומיניי", Российский алюминий) היא חברת האלומיניום הגדולה בעולם. החברה מפיקה כ־12.5% מהאלומיניום הגולמי בעולם וכ־16% מתחמוצת האלומיניום (אלומינה). תאגיד רוסאל נוצר במרץ 2007 מאיחוד של RUSAL, SUAL (שהיה בשליטת ויקטור וקסלברג ולאונרד בלווטניק ועסקי האלומינה של חברת גלנקור. החברה פועלת ב־17 מדינות בכל יבשות העולם והכנסותיה נאמדות ב־10.3 מיליארד דולרים בשנת 2010.

נכון למאי 2018, מנכ"ל החברה הוא ויאצ'סלב סולוביוב.

היסטוריה

מרבצי הבוקסיט הגדולים של רוסיה נמצאים באזור הרי אורל הצפוניים. המכרות המופעלים על ידי תאגיד סבאורלבוקסיטרודה (תאגיד בת של רוסאל) באזור זה מכילים כ־70% מעתודות הבוקסיט של רוסיה. משנות השישים של המאה העשרים התפתחה תעשיית אלומיניום גדולה ברוסיה בזכות האנרגיה החשמלית הזולה מהתחנות ההידרואלקטריות בסיביר ושני הכורים הגדולים בעולם להיתוך אלומיניום נמצאים ברוסיה. בשנות התשעים החל עידן ההפרטה ברוסיה, ורומן אברמוביץ' קנה מכרות ומתקני עיבוד אלומיניום רבים, כולל נכסיו של האוליגרך אולג דריפסקה, ומיזג אותם בשנת 2000 לחברת רוסאל. בשנת 2003 מכר אברמוביץ' את אחזקותיו ברוסאל (בשיעור 25%) חזרה לדריפסקה שכבר החזיק ב־50% ממנה, בעבור 1.8 מיליארד דולר. ב־9 באוקטובר 2006 הוכרז האיחוד בין רוסאל, SUAL (חברת אלומיניום רוסית גדולה נוספת, מתחרתה העיקרית של רוסאל) וחברת הסחר השווייצרית גלנקור והמיזוג הושלם במרץ 2007. נכון ליוני 2007, גרעין השליטה ברוסאל מוחזק על ידי חברת En+, חברת אחזקות בשליטתו של דריפסקה.

רוסאל מפעילה 4 מתקני עיבוד אלומיניום ו־3 מתקני עיבוד אלומינה ברוסיה, אחד באוקראינה וכן מתקנים בגויאנה, ניגריה, גינאה ואוסטרליה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוסאל בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0