רצף לוי
מעסיק | בית הספר לניהול MIT סלואן |
---|
רצף לוי (נולד ב-1971) הוא חוקר ביצועים ופעיל ציבורי ישראלי-אמריקאי, מוכר בזכות עמדותיו הביקורתיות כלפי מדיניות בריאות הציבור, במיוחד בנושא מדיניות ההגבלות במגפת הקורונה ומדיניות החיסונים.
ביוגרפיה
לוי גדל בכפר סבא במשפחה בת שמונה נפשות[1], לאב ממוצא תימני, שהיה בוגר מחתרת לח"י ועיתונאי דבר ולאם ממוצא פולני, בת לניצולי שואה שחזרה בשאלה ועזבה את העולם החרדי. עם אחיו נמנים רשף לוי, תסריטאי ובמאי ישראלי, ינץ לוי, סופר ותסריטאי, ורגב לוי, תסריטאי שהלך לעולמו בגיל צעיר. את שירותו הצבאי עשה בחיל המודיעין בתחום המבצעים המיוחדים[2]. במהלך שירותו סיים תואר ראשון בחקר ביצועים באוניברסיטת תל אביב בשנת 2001, כשהוא כמעט בגיל 31. בשנת 2005 עבר עם משפחתו לארצות הברית, לצורך לימודי דוקטורט בתחום באוניברסיטת קורנל[3].
חקר במשך שנה במחלקה למדעים מתמטיים במרכז המחקר T.J. Watson של IBM במסגרת מלגת פוסט-דוקטורט על שם גולדסטין. בהמשך החל ללמד ב-MIT.
מחקרו של לוי עוסק ביצירת מודלים וכלים אנליטיים לתמיכה בקבלת החלטות על בסיס נתונים בתנאי אי ודאות בתחומים כגון מנהל רפואי, שרשרת אספקה, ניהול רכש ולוגיסטיקה. לוי ניהל מחקרים בשיתוף בתי החולים האקדמיים הגדולים באזור בוסטון, בהם בית החולים הכללי מסצ'וסטס, המרכז הרפואי בית ישראל דיקונס, וכן ברחבי ארצות הברית. לוי היה החוקר הראשי מטעם MIT בחוזה עם מנהל המזון והתרופות האמריקאי לפיתוח גישה שיטתית לניהול סיכונים לטיפול בסיכונים הקשורים לזיהומים כלכליים של מזון המיוצר בשרשראות אספקה גלובליות.
מאז ה-טבח שבעה באוקטובר הפך לוי לקול מוביל במאבק נגד אנטישמיות באוניברסיטאות בארצות הברית[4].
ביקורתו על ההתמודדות עם מגפת הקורונה
לוי התפרסם בשנות העשרים של המאה ה-21 עקב עמדותיו הביקורתיות כלפי מדיניות בריאות הציבור, במיוחד במהלך מגפת הקורונה. לטענתו, קיימות בעיות מתודולוגיות בתהליכי אישור חיסונים ותרופות מסוימות, וספקות לגבי יעילותם ובטיחותם של חלק מהחיסונים שהופצו במהלך המגפה. לוי חקר את נזקי הסגרים[5], זיהה עלייה של מקרי דום לב בסמיכות למתן החיסונים[6], וזיהה את מדיניות ממשלת בנט בגל האומיקרון כפשיטת רגל מוסרית וערכית[7]. לוי הוא חבר של מועצת החרום הציבורית למשבר הקורונה[8] ומבקר חריף של ארגון הבריאות העולמי.[9]
עמדותיו עוררו מחלוקת, כאשר חלק מהקהילה המדעית דחה אותם כחסרי בסיס, בעוד שקבוצות אחרות תמכו בו וראו בו קול חשוב בדיון הציבורי.
ב-2025 מונה לוי על ידי מזכיר הבריאות ושירותי האנוש של ארצות הברית רוברט קנדי ג'וניור כחבר ב-ACIP, הוועדה החיצונית לתחום החיסונים המייעצת ל-CDC, המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן[10].
פרסים
- פרס INFORMS Optimization Society לחוקר צעיר (יחד עם מחברים נוספים)
- פרס קון (יחד עם מגננטי)
- פרס וגנר
- מלגת קריירה של הקרן הלאומית למדע
- פרס MSOM (יחד עם ג'נג)
חיים אישיים
לוי נשוי, אב לשישה[11], ומתגורר בבוסטון בארצות הברית.
קישורים חיצוניים
- רצף לוי, באתר פרויקט הגנאלוגיה במתמטיקה
- רצף לוי, באתר dblp
- רצף לוי, באתר גוגל סקולר
הערות שוליים
- ↑ בית הזכוכית: ינץ לוי מגיש דין וחשבון על התמודדות משפחתו עם מות אחיו באתר בית אבי חי
- ↑ alse PosiTV - ראיון עם פרופ' רצף לוי על ניהול משבר הקורונה בספוטיפיי
- ↑ Retsef Levi - Curriculum Vitae
- ↑ דניאל אדלסון, ישראלי ראשון בוועדת החיסונים בארה"ב: "הציבור לא טיפש", באתר ynet, 17 ביוני 2025
- ↑ דנה ויס, ישראל אחת מ"אלופות העולם" בסגרים | מחקר חדש מזהיר: "הסגרים הורגים - עכשיו ובעתיד", באתר מאקו, 28 בינואר 2021
- ↑ מגפת הקורונה: המסקנות שאחרי באתר 103fm
- ↑ מדיניות הממשלה בגל האומיקרון – פשיטת רגל מוסרית וערכית באתר N12
- ↑ אתר מועצת החירום הציבורית
- ↑ שמעון כהן, ישראל מוותרת על ריבונותה הרפואית?, באתר ערוץ 7, 12 בספטמבר 2022
- ↑ גלי וינרב, בין המינויים של קנדי לוועדת החיסונים האמריקאית: פרופ' רצף לוי, באתר גלובס, 12 ביוני 2025
- ↑ פייגלין מארח את פרופ' רצף לוי - האם לחסן את הילדים בספוטיפיי
רצף לוי41358318Q102279169