רקלט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רקלט
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא קנטון ואלה
מוצא שווייץשווייץ שווייץ
גבינות
סוג חלב פרות

רקלט ( /rəˈklɛt/ צרפתית: raclette) היא גבינה שווייצרית חצי-קשה, שמיוצרת מחלב פרה בתוספת אנזים ממעי עגל ומקורה בקנטון ואלה. זמן ההבשלה של גבינה זו הוא בין שלושה לארבעה חודשים. מקובל לגרד את גבינת הרקלט, כשהיא חצי-מותכת, אל תוך תפוח אדמה ומכאן מקור שמה - racler, בצרפתית, פירושו "לגרד".

גבינת הרקלט מוזכרת בכתובים כבר במאה השלוש עשרה. דוברי הצרפתית של קנטון ואלה אימצו את הגבינה מדוברי הגרמנית של אותו קנטון והפכו אותה לפופולרית אצלם. דוברי הגרמנית נהגו לקרוא לה Bratchäs, שפירושו "גבינה צלויה". בימי קדם, טיהור האנזים ממעי העגל היה גס בהרבה מכפי שהוא כיום והחלבנים לא ממש הבינו מהו המרכיב מהמעי, שמשפר את הגבינה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רקלט בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0