שגרירות ארצות הברית בהאג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שגרירות ארצות הברית בהאג
Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Den Haag
Seal of an Embassy of the United States of America.svg שגרירות ארצות הברית בהאג
שגרירות ארצות הברית בהאג
מידע כללי
סוג שגרירות
כתובת John Adams Park 1
מיקום וואסנאר (אנ')[1]
מדינה הולנדהולנד הולנד
בעלים מחלקת המדינה של ארצות הברית
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה 2014 – 29 בינואר 2018 (כ־4 שנים)
=

שגרירות ארצות הברית בהאגאנגלית: Embassy of the United States, The Hague; בהולנדית: Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Den Haag) - ממוקמת בפארק ג'ון אדמס 1 (John Adams Park 1) בוואסנאר (אנ'), בגבול העירוני עם האג[2].

בניין השגרירות האמריקני הנוכחי בוואסנאר נפתח ב-29 בינואר 2018. הוא החליף את בניין השגרירות הקודם במתחם Lange Voorhout 102 (אנ') בהאג, שנפתח ב-4 ביולי 1959, ופעל במשך כמעט 60 שנה[3]. בניין זה במרכז העיר האג תוכנן על ידי האדריכל האמריקאי מרסל ברויאר (אנ')[4], והוא הוגדר כאנדרטה לאומית בשנת 2017.

היסטוריה

בשנת 1782 היה ג'ון אדמס, לימים לנשיא השני של ארצות הברית, הציר הראשון של אמריקה בהולנד. באותה שנה הגיעה ההכרה הרשמית של הולנד בארצות הברית כאומה נפרדת ועצמאית, יחד עם עזרה כלכלית רחבה מאוד שהצביעה על אמונה בעתידה.

ב-19 באפריל 1782, ג'ון אדמס התקבל על ידי הפרלמנט של הולנד בהאג כציר הרשמי של ארצות הברית, ובכך הפכה הולנד למדינה השנייה שהכירה בארצות הברית (לאחר צרפת)[5]. הבית שאדמס רכש בהאג, הפך לשגרירות האמריקאית הראשונה בעולם.

ההלוואות שניתנו לארצות הברית מפריסלנד והפרובינציות המאוחדות, שכונו "תוכנית מרשל הפוכה" ("the Marshall plan in reverse") היו הראשונות שקיבלה הממשלה החדשה.

הקשרים הדיפלומטיים עם ארצות הברית מהווים את אחד מהקשרים הדיפלומטיים הארוכים ביותר עם מדינה זרה כלשהי.

שגרירים לשעבר

אמריקאים בולטים כמו הנשיאים לשעבר ג'ון אדמס וג'ון קווינסי אדמס, הגנרל יו בויל יואינג (אנ') ופול ברמר (אנ') ומזכיר הצי של ארצות הברית ויליאם מידנדורף החזיקו בתואר שגריר ארצות הברית בהולנד.

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

  • Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של שגרירות ארצות הברית בהאג (באנגלית)

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0