שניצל תירס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שניצל תירס
שניצל תירס לאחר שחומם בתנור מיקרוגל.
שניצל תירס לאחר שחומם בתנור מיקרוגל.
מאכלים
מוצא ישראלישראל ישראל
יצרן טבעול, זוגלובק ועוד
מרכיבים עיקריים תירס

שניצל תירס הוא מאכל צמחוני ישראלי דמוי כתיתה העשויה מבלילה המכילה גרגירי תירס אשר מצופה בפירורי לחם. מאכל זה מבוסס על המאכל הבשרי שניצל, אך מורכב מחומרים צמחיים ולכן מהווה אלטרנטיבה צמחונית או טבעונית למאכל זה. השניצל תירס מוגש לרוב כשהוא מחומם או מטוגן. שניצל תירס נמכר באופן מסחרי כמזון קפוא על ידי מספר חברות מזון ישראליות גדולות, כדוגמת טבעול, זוגלובק, תנובה (מאמא עוף), רמי לוי, תפוגן ועוד[1].

היסטוריה

זוג שניצלי תירס קפואים

שניצל תירס הושק לראשונה בשנת 1993 על ידי חברת "טבעול"[2]. בהמשך, עם עליית הפופולריות של המוצר גם חברות אחרות שמכרו בשר מעובד החלו למכור שניצל תירס קפוא.

בשנת 2004 הושק שניצל תירס לייט על ידי טבעול, שמהווה גרסה פחותת קלוריות לשניצל תירס הרגיל.

בעשור השלישי של המאה ה-21, שניצל התירס משווק בשלוש גרסאות מסחריות עיקריות: טבעונית, צמחונית ונטולת גלוטן. חברות עוף טוב ותנובה גם משווקות שניצל המשלב בין תירס לעוף[3][4].

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים למנה של 100 גרם שניצל תירס[5][6]:

סוג הערך התזונתי כמות
קלוריות 214–232 קילו קלוריות
חלבונים 7–8.5 גרם
פחמימות 22.5–28 גרם
נתרן 350–380 מיליגרם
שומנים 10 גרם
מתוכם שומן רווי 1.1–1.5 גרם
סיבים תזונתיים 3 גרם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שניצל תירס בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0