תאגיד המטוסים המאוחד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תאגיד המטוסים המאוחד
Logo United Aircraf Corp.svg
נתונים כלליים
מוצרים עיקריים מטוס נוסעים
מטוס תובלה
מטוס קרב
ה-Mikoyan MiG-35 הוא המטוס הראשון והמטוס הצבאי הראשון שפותח תחת המותג של תאגיד המטוסים המאוחד, שכן מיקויאן הוא סניף של התאגיד.

תאגיד המטוסים המאוחדרוסית: Объединённая авиастроительная корпорация, ידוע בראשי תיבות באנגלית כUAC, מתוך השם המלא באנגלית: United Aircraft Corporation) הוא תאגיד ממשלתי רוסי לייצור מערכות חלל ותעופה. מרבית המניות הם בבעלות ממשלת רוסיה והוא מאגד חברות ייצור רוסיות פרטיות ומממשלתיות שמייצרות כלי טיס ועוסקות בייצור, תכנון ומכירה של מטוסים צבאיים, אזרחיים וכלי טיס בלתי מאוישים. רבים מנכסי התאגיד ממוקמים באזורים שונים ברוסיה, עם מיזמים משותפים עם שותפים זרים מאיטליה, הודו וסין.[1]

מטה התאגיד שוכן במחוז המשנה קרסנוסלסקי, במחוז האדמיניסטרטיבי המרכזי שבמוסקבה.[2]

היסטוריה

קודם להקמת התאגיד

לאחר התמוטטותה הפתאומית של ברית המועצות ב-1991, תעשיית האוויר והחלל של רוסיה הייתה בכאוס. כמות יבוא מוגזמת ותעריפי הגנה שהממשל הטיל הרסו את ענף התעשייה, הן את במגזר התעופה והחלל והן בתעשיית הרכב.[3] תעשיית המטוסים הצבאיים הצליחה להפיק תועלת משיפור אפשרויות הייצוא על ידי הרווח מאחסון גדול של רכיבים וחלקים מהתקופה הסובייטית, בעוד שתעשיית המטוסים האזרחית ספגה הפסדים וייצור מטוסים אזרחיים פחת. לדוגמה, בשנת 1990 ייצרה רוסיה 715 מטוסים. 8 שנים מאוחר יותר, מספר זה ירד ב-661 לרמה של 56 מטוסים בלבד. בשנת 2000 נוצרו רק 4 מטוסים אזרחיים.[4] על מנת לפתור זאת, נשיא רוסיה באותה תקופה, בוריס ילצין, החליט כי איחוד הוא הכרחי ויצר את VPK-MAPO (המתחם התעשייתי הצבאי - האיגוד לייצור מטוסים במוסקבה) הכולל חברות כמו מיקויאן. המיזם לא היה מוצלח ו-MAPO התמזגה לאחר מכן עם סוחוי.[5]

הקמה

תאגיד המטוסים המאוחד נוצר ב-20 בפברואר 2006 על ידי נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בצו נשיאותי מספר 140 על ידי מיזוג מניות מאילושין, אירקוט, מיקויאן, סוחוי, טופולוב ויאקובלב כחברת מניות משותפות בשם תאגיד המטוסים המאוחד כדי לייעל את הייצור ולמזער הפסדים. בתאגיד הצהירו כי הסיבה לכך שהתאגיד נוצר הייתה שמירה ופיתוח על הפוטנציאל המדעי והתעשייתי של תעשיית המטוסים הרוסית, ביטחון המדינה והגנתה, וריכוז המשאבים האינטלקטואליים, התעשייתיים והכספיים ליישום ארוך טווח.[6] החברה החלה לייצר את טופולוב 154, טופולב 204, איליושין 86, איליושין 96, איליושין 114, וכל מטוסי מיקויאן, סוחוי, מטוסים צבאיים של יאקובלב, טופולב ואילושין; הכל נוצר לפני הקמת התאגיד.

חברות בת

תאגיד המטוסים המאוחד משלב את יצרניות המטוסים הבאות:[7]

מוצרים

נשיאי התאגיד

  • 2006–2011 – אלכסיי פיודורוב[9]
  • 2011–2015 – מיכאיל פוגוסיאן
  • משנת 2015 – יורי סליוסאר[10][11]

קישורים חיצוניים

  • Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של תאגיד המטוסים המאוחד (ברוסית)

הערות שוליים

  1. ^ "History - UAC". United Aircraft Corporation.
  2. ^ "Contacts - UAC". United Aircraft Corporation.
  3. ^ Rutland, Peter (2005). "Putin's Economic Record". In White; Gitelman; Sakwa (eds.). Developments in Russian Politics. Vol. 6. Duke University Press. ISBN 0-8223-3522-0.
  4. ^ Kwiatkowski, Alex (7 בפברואר 2003). "BUSINESS. Aviation industry locked in a tailspin". The Russia Journal. {{cite journal}}: (עזרה)
  5. ^ "Russia Reconsolidates Military Aerospace Arena". Net Resources International.
  6. ^ "History". www.uacrussia.ru (ברוסית). נבדק ב-2017-07-24.
  7. ^ "Companies". UAC Russia (ברוסית). נבדק ב-18 במאי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ "Ukraine's Antonov Breaks Ties with Russia". Defense-aerospace.com. נבדק ב-30 במאי 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  9. ^ "Алексей Иннокентьевич Федоров. Биографическая справка".
  10. ^ "Юрий Слюсарь возглавил ОАК".
  11. ^ "Юрий Слюсарь. Биография".
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0