תצפית - סוכנות ידיעות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תצפית - סוכנות ידיעות
הלוגו של תצפית
פעילות סוכנות ידיעות, תיעוד
התאגדות עמותה, סוכנות ידיעות
מדינה ישראלישראל ישראל
מייסדים אמוץ אייל
תקופת הפעילות 2010–הווה (כ־14 שנים)
נוצר מתוך הפורום המשפטי למען ארץ ישראל
http://www.tazpit.org.il/

תצפית - סוכנות ידיעות (באנגלית: TPS - Tazpit Press Service) היא סוכנות ידיעות ישראלית המעבירה מידע כתוב ומצולם לכלי תקשורת בישראל ובעולם.

סוכנות הידיעות הוקמה בשנת 2010 והיא עמותה המתקיימת מתרומות. הרקע להקמת תצפית הוא תוכנית ההתנתקות שבמהלך ביצועה חילק הפורום המשפטי למען ארץ ישראל בראשות נחי אייל, 20 מצלמות לפעילים, על מנת לתעד הפגנות אלימות[1]. ב-2010 חילק אמוץ אייל, בנו של נחי, את אותן 20 מצלמות לפעילים ביהודה ושומרון, כדי לספק מענה לפרויקט "חמושים במצלמות" של ארגון בצלם.

ב-2011 הפעילה תצפית 70 מתנדבים ברחבי יהודה והשומרון. בתחילת 2012 נפתחה המחלקה הבינלאומית של הסוכנות, ומאז החלה לעבוד גם עם התקשורת הבינלאומית. בספטמבר 2012 הודיעה תצפית כי בכוונתה להתחיל להעביר ידיעות מכל רחבי הארץ. ב-2013 העסיקה תצפית 160 מתנדבים וחמישה עובדים בשכר.[2]

בשנת 2013 זכה אמוץ אייל, מנכ"ל תצפית בפרס מוסקוביץ' לציונות.

כיום מאות כלי תקשורת ב-20 מדינות מקבלים מסוכנות הידיעות חומרים מצולמים ומידע חדשותי מהארץ. חומרי החדשות של תצפית פורסמו עד כה בכ-16 שפות שונות.

בחודש יולי 2017 ניסתה הסוכנות להתקבל לאיחוד סוכנויות הידיעות של הים התיכון (AMAN), אך נדחתה בטענה שהיא "יושבת בשטח כבוש".‏[3]

פעילות סוכנות הידיעות

בשנת 2010 תיעד צלם תצפית ביום לכאורה של תג מחיר סמוך לנווה צוף[4].

בינואר 2013 חשפה סוכנות תצפית מספר אפליקציות של גוגל המציעות "ציטוטים מעוררי השראה של היטלר"[5]. בעקבות הכתבה אשר פורסמה במספר רב של כלי תקשורת בעולם, הורידה גוגל את האפליקציות מהחנות.

במאי 2013 תיעדה סוכנות תצפית את דגל גרמניה הנאצית כאשר הוא מתנופף בכפר בית אומר סמוך לחברון[6]. התמונה והדיווח על כך קיבלו הד תקשורתי חזק ברחבי העולם.

ב-2014 סוכנות תצפית כיסתה את אירועי רצח שלושת הנערים ומבצע שובו אחים.

הסוכנות עוסקת גם בסיקור נושאים טכנולוגיים[7] וארכאולוגיים[8]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0