גלנגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־17:10, 13 במאי 2020 מאת שלמה המלך (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "{{ללא מקורות}}" ב־"{{מקורות|רמה=ללא}}")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מקורות

'רמה: ללא' אינו ערך חוקי

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

קרצ׳אי (גלנגל נחות, Alpinia officinarum)
פקעת גלנגל בהכנה לבישול

גָלַנְגַל הוא קנה-שורש מעובה של אחד מארבעה מינים שונים ממשפחת הזנגבילאים. יש לו שימושים קולינריים ורפואיים, ומקורו באינדונזיה. משמש במטבחים שונים מדרום-מזרח אסיה: תאילנד ולאוס (למשל במרקים המפורסמים טום יאם וטום קה גאי), וייטנאם, אינדונזיה ועוד. הגלנגל קשור ביולוגית לזנגביל ודומה לו במראה, אך טעמם של השניים נבדל דיו כדי לתת טעמים שונים לתבשילים. בישראל ניתן להשיג גלנגל בצורתו המיובשת: חתוך לרצועות או כתוש לאבקה וגם בצורה חצי טרייה כמוחמץ במי מלח; הן קני השורש והן השורשים עצמם.

המילה גלנגל מתייחסת לקנה-השורש של ארבעה מיני צמחים ממשפחת הזנגבילאים:

  • גלנגל גדול (שם מדעי: Alpinia galanga)
  • קרצ׳אי, או גלנגל נחות (Alpinia officinarum)
  • Kaempferia galanga
  • Boesenbergia rotunda

יש מדינות שבהן מבחינים בין המינים גלנגל גדול וקרצ׳אי (גלנגל נחות), ואילו במדינות אחרות מתייחסים אל השניים כאל אחד.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.