גבינת גלוסטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:11, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:גבינת_גלוסטר יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית:גבינה גלוסטראנגלית: Gloucester) היא סוג של גבינה חצי קשה, לא מפוסטרת, שמקורה באזור גלוסטרשייר שבמערב אנגליה. גלוסטר מיוצרת החל מהמאה ה-16 ובמקור הופקה מחלב שהגיע מזן פרות הגלוסטרשייר הייחודי לאזור.

סוגים

  • גלוסטר יחיד (Single Gloucester): גבינה המיושנת מעט פחות, לכן רכה ומתפוררת יותר ובעלת אחוז שומן קטן יותר. נפוץ בעיקר באזור בו היא מיוצרת.
  • גלוסטר כפול (Double Gloucester): הגלוסטר הכפול מיושן יותר ולכן בעל טעם ומרקם עשיר ודומיננטי יותר. הגלוסטר הכפול נפוץ הרבה יותר ברחבי בריטניה ובעולם.
  • גבינת קוטסוולד (Cotswold Cheese): מיוצרת על ידי שילוב עירית ובצל ירוק לתוך גבינת גלוסטר כפול.
  • גבינת הצייד או סטילצ'סטר (Huntsman cheese; Stilchester): מיוצרת משכבה של גבינת גלוסטר וגבינת סטילטון המונחות אחת על השנייה לסירוגין.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.