לבן (מאכל)
לֶבֶּן הוא מוצר חלב ניגר על בסיס חלב מוחמץ על ידי חיידקי חומצת חלב. ללבן מרקם נוזלי עד קרוש והוא בעל טעם חמצמץ.
בישראל הלבן נמכר בשלוש דרגות שומן: 1.5% (רוויון), 3% (גיל) ו-4.5% (אשל). הלבן הוא מוצר הנמצא תחת פיקוח מחירים של משרד החקלאות.
בשונה מן היוגורט ובדומה לשמנת החמוצה, הכנת הלבן מתבצעת על ידי התססת חלב באמצעות חיידקים מזופיליים בטמפרטורת החדר. ללבן ארומה שונה מן היוגורט אך דומה לשמנת החמוצה.
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים