שאווייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:10, 18 ביוני 2018 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:שאווייה יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים.)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שאווייה, או מחשושערבית: محشوش) הוא מאכל תימני ודרום מערב סעודי מסורתי. הוא אחד ממאכלי העדה התימנית. זהו תבשיל של צלי בשר שהיה נאכל בשבת ובחגים בעיקר בפסח, במהלך הג'עלה. לרוב הוא מוגש קר. נהגו לשתות לצד השאווייה שתייה חריפה, כגון ערק. השתייה הייתה מקלה על בליעתו ועיכולו של התבשיל.

שאווייה עשויה קוביות בשר מבושלות ומטוגנות עם בצל ותבלינים.

קישורים חיצוניים