חלב אורז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:32, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חלב אורז בכוס

חלב אורז הוא משקה דמוי חלב המיוצר מאורז. בדרך כלל מכינים אותו מאורז חום. המתיקות שבו מתקבלת מפירוק פחמימות לגלוקוז ולעיתים מוספים למשקה במהלך ייצורו סירופ מקנה סוכר לקבלת מתיקות גבוהה יותר. בהשוואה לחלב פרה, הוא מכיל יותר פחמימות אך אין בו כולסטרול או לקטוז. חלב אורז תעשייתי מועשר לרוב בוויטמינים ומינרלים, בהם סידן, ויטמין B12, ניאצין וברזל.

חלב אורז משווק בטעם רגיל, וניל או שוקולד, ויכול לשמש כתחליף לחלב פרה במתכונים רבים. חלב אורז מכיל פחות חלבונים מחלב אם ומחלב פרה ולכן אם נאלצים לתת אותו לפעוט (להבדיל מתינוק), יש הנוהגים לערבב בו אבקת ביצים.

משרד הבריאות בבריטניה ממליץ לא לתת חלב אורז לילדים מתחת לגיל 5 בגלל חשש מרמות גבוהות של ארסן. האיגוד האירופאי לרפואת ילדים ממליץ להימנע מחלב אורז לילדים בכל הגילאים, אלא אם כן רמת הארסן מצוינת במוצר. לפי דו"ח של הארגון, חלב אורז עלול לגרום לחשיפה גבוהה של תינוקות וילדים לארסן, ברמה הגבוהה פי שניים או שלושה מאשר במבוגרים.[1]

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חלב אורז בוויקישיתוף

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0