תחליף חלב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חלב אורז
דייסה עם גרנולה ופירות יער על בסיס חלב סויה

תחליף חלב הוא נוזל שנועד להחליף חלב בדיאטה או מתכון מסוים.

אנשים נזקקים לתחליפי חלב במצבים כגון רגישות ללקטוז המצוי בחלב, או באלרגיה לחלב. גם טבעונים מעדיפים לצרוך תחליפי חלב במקום חלב מן החי.

שימוש בתחליפי חלב נעשה גם במקרים של צורך בהפרדת חלב ובשר מטעמי כשרות.

תחליפי החלב כוללים פחות שומן רווי, ואינם כוללים כולסטרול ולקטוז. בחלקם חסרים מרכיבים הקיימים בחלב, כגון ויטמין B12, אומגה-3, או מינרלים כמו סידן; לפיכך הם מומלצים כתחליף חלב כאשר הם מועשרים במהלך הייצור בתוספי המזון החסרים[1][2].

בתחליפי החלב ניתן להשתמש להכנת גבינה טבעונית, גלידה, שמנת צמחית, יוגורט ועוד.

סוגים

תחליפי החלב העיקריים הם חלב סויה וחלב אורז. סוגים נוספים הם חלב שקדים, חלב קוקוס, חלב קנבוס חלב בוטנים וחלב שיבולת שועל.

כמו כן ניתן להכין חלב צמחי גם מ:

תרכובת מזון לתינוקות

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – תרכובת מזון לתינוקות

על פי המלצת ארגון הבריאות העולמי, הנקה בלעדית מומלצת עד גיל חצי שנה, והנקה בשילוב עם מזון לתינוקות כתזונה משלימה מומלצת עד לגיל שנתיים, ואף מעבר לכך. לעיתים מסיבות שונות במקום להניק את התינוק, מזינים אותו בתחליפי מזון, לרוב בתרכובת מזון לתינוקות. לעיתים האם אינה מסוגלת לייצר מספיק חלב אם (תפוקת חלב נמוכה) מסיבות בריאותיות שונות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תחליף חלב בוויקישיתוף

הערות שוליים


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0