סאוור

סאוור (באנגלית: Sour) הוא תערובת מיץ לימון ומי סוכר, אותה מוסיפים במידות משתנות לקוקטיילים מסוימים (נקראים גם קוקטיילי-לימון).
יחסי המרכיבים משתנים בהתאם למידת החמיצות/מתיקות הרצויה. לרוב היחס ינוע בין 1:1 מיץ לימון ומי סוכר (מי-סוכר גם הם מורכבים מיחס של 1:1 מים וסוכר) כאשר מכוונים אל מתיקות, ותגיע עד 3 מנות מיץ-לימון על כל מנת מי-סוכר אשר מכוונים אל סאוור חמוץ במיוחד.
חלק נרחב מן הבארים רוכשים את תערובת הסאוור מוכנה מראש, הדבר חוסך זמן וכסף, אך התוצאה ירודה באיכות ובטעם. ברמנים מהדרים מקפידים להכין את התערובת בעצמם ממיץ לימון סחוט טרי.
ישנם משקאות אשר לרוב לא יוגדרו כקוקטייל (או סאוור בלבד), המכילים יחס שווה של משקה ושל סאוור. דוגמת מידורי סאוור (המכיל 1.5 מנות מידורי ו-1.5 מנות סאוור), ויסקי סאוור, שנאפס-סאוור.
קוקטיילים מפורסמים המכילים סוואר הם לונג איילנד אייס טי, דאקירי, מרגריטה וקוסמופוליטן.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- תערובת סאוור באתר עכבר העיר
- סאוור - אלכופדיה, אנציקלופדיית האלכוהול האינטראקטיבית, מאורכב באתר http://archive.is (באנגלית)
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | ![]() |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |