סאוור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:56, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משקה ויסקי סאוור

סאוור (באנגלית: Sour) הוא תערובת מיץ לימון ומי סוכר, אותה מוסיפים במידות משתנות לקוקטיילים מסוימים (נקראים גם קוקטיילי-לימון).

יחסי המרכיבים משתנים בהתאם למידת החמיצות/מתיקות הרצויה. לרוב היחס ינוע בין 1:1 מיץ לימון ומי סוכר (מי-סוכר גם הם מורכבים מיחס של 1:1 מים וסוכר) כאשר מכוונים אל מתיקות, ותגיע עד 3 מנות מיץ-לימון על כל מנת מי-סוכר אשר מכוונים אל סאוור חמוץ במיוחד.

חלק נרחב מן הבארים רוכשים את תערובת הסאוור מוכנה מראש, הדבר חוסך זמן וכסף, אך התוצאה ירודה באיכות ובטעם. ברמנים מהדרים מקפידים להכין את התערובת בעצמם ממיץ לימון סחוט טרי.

ישנם משקאות אשר לרוב לא יוגדרו כקוקטייל (או סאוור בלבד), המכילים יחס שווה של משקה ושל סאוור. דוגמת מידורי סאוור (המכיל 1.5 מנות מידורי ו-1.5 מנות סאוור), ויסקי סאוור, שנאפס-סאוור.

קוקטיילים מפורסמים המכילים סוואר הם לונג איילנד אייס טי, דאקירי, מרגריטה וקוסמופוליטן.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאוור בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0