מלאווח
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | תימן |
מרכיבים עיקריים | בצק עלים, מרגרינה, סאמנה, מלח וסוכר |
מלוואח (בערבית: ملوح; תעתיק מדויק: מלוח) הוא מאכל תימני מסורתי העשוי מבצק עלים, על בסיס קמח דורה, סאמנה וקורט מלח וסוכר.
לאחר הכנת הבצק ישנן מספר דרכים לסיים את הכנת המנה: הדרך הנפוצה ביותר היא טיגון במחבת עם מעט שמן או מרגרינה. ניתן גם לאפות את המלוואח בתנור אפייה או בטוסטר.
בצק המלוואח זהה לזה של הג'חנון, אלא שהם נבדלים באופן פתיחת הבצק ובאופן ההכנה.
את המלוואח נהוג להגיש עם עגבניות מרוסקות מעורבבות עם סחוג וביצה קשה ולעיתים גם טחינה, זעתר ושמן זית.
המלוואח, שהובא לישראל על ידי עולים מתימן, הפך בשנות השמונים למאכל נפוץ, והוא מצוי כיום בתפריטיהן של מסעדות ורשתות מזון מהיר.
חברות רבות מציעות למכירה בצק מלוואח מוכן קפוא, שאותו יש לטגן או לאפות קודם האכילה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
עיינו גם בפורטלים: | |||
---|---|---|---|
![]() |
פורטל מזון | ||
![]() |
פורטל המזרח התיכון |
- מתכון למלאווח, מאתר האינטרנט 'תימני'
- מתכון למלאווח, מאתר האינטרנט 'מטעמים'
- מתכון למלאווח בגרסה מתוקה
- מתכון למלאווח, מאתר האינטרנט 'מטעמים'
- מתכון למלאווח, מאתר האינטרנט של תנובה
- רותי רוסו, מלוואח הארץ: כל הדרכים לאכול מלוואח, באתר nrg, 2 בספטמבר 2012
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] מלוואח22288771