מחלב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־02:32, 17 במאי 2019 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זרעי פרח המחלב
זרעי מחלב במטחנה ידנית

מחלבערבית: مَحْلَب) הוא תבלין אותו מכינים מזרע עץ המחלב (Prunus Mahaleb), מין של דובדבן. את הזרעים מוציאים מן הגלעינים וטוחנים לכדי אבקה גסה לשם שימוש במאפים ובתבשילים שונים. למחלב יש ריח חזק ומרוכז, ולכן משתמשים בו בכמות קטנה.

במחלב משתמשים בעיקר באזור המזרח התיכון ובאזורים הסמוכים לו (טורקיה, סוריה, לבנון, מצרים, עיראק, כווית, ארמניה, איראן, לוב ויוון). השימוש העיקרי במחלב הוא בעיקר במאפים מלוחים, לחמים, עוגיות, וכן בעוגיות מסורתיות בשם כֶּעְכַּים.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מחלב19669084