דקנטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־03:23, 2 בספטמבר 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דקנטר - כלי לחדרור יין

דֵּקַנְטֶרעברית: מַשְׁפֶּה) הוא כלי לחדרור יין, לרוב יינות אדומים מתיישנים. יינות מתיישנים צריכים להתחמצן לפני שניתן לשתות אותם ולדקנטר יש שטח פנים רחב מאד ומספיק נפח כדי להכיל ליטר שלם של נוזל. לרוב מייצרים את הדקנטר מחומרים "אדישים" כגון זכוכית.

שימוש

יש למזוג את כל הבקבוק אל הדקנטר ולהשאיר אותו לנוח כמה דקות, עד אשר היין "ינשום". לאחר שהיין התחמצן מעט, תחושת העפיצות של היין תרד והיין יהיה רך ונעים יותר לשתייה.

יתרונות

מלבד היתרון הברור של חדרור מהיר של היין, צורתו של הדקנטר עוזרת למניעת מזיגת משקעים הקיימים ביינות שהתיישנו זמן רב אל כוס היין.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0