רוגלך
שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל
פרמטרים [ יוצר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | יהדות אשכנז |
מרכיבים עיקריים |
בצק שמרים מילוי: שוקולד קינמון |


רוגאלך, או רוגלך (מיידיש: "ראָגאַלעך"), הוא מאפה בצק שמרים בצורת שבלול-אנכי דו-צדדי (דומה לקרואסון אבל בדרך כלל קטן יותר) הממולא בשוקולד או בקינמון. מקורו במטבח היהודי אשכנזי, והוא מאפה פופולרי בישראל.
לפי רוביק רוזנטל, שמו של המאפה נגזר מהמילה היידית "ראָג" (מפולנית: róg - קרן) - בצורת הקטנה - "ראָגאַלע", או ברבים - "ראָגאַלעך".[1] ייתכן מאד שהמילה היידית נשאלה מהשפה הרוסית בה מאפה זהה ידוע בשם "רוגליק" (Рогалик) הנגזר גם הוא מהמילה "רוג" (рог) שפירושו "קרן".
ראו גם
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- מתכון לרוגאלך של קרין גורן
- ארז קומרובסקי, כך תכינו רוגלעך מושלמים, באתר ynet, 24 בינואר 2017
הערות שוליים
- ↑ רוביק רוזנטל, הזירה הלשונית: לא עברית ולא נעליים, באתר nrg, 20 במאי 2005