ורניקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:53, 5 בנובמבר 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ורניקס.
ורניקס בטרם הבישול.
ורניקס אוקראינים ממולאים בדובדבן חמוץ.

ורניקסאוקראינה: Вареники) הם כיסונים, שמקורם במטבח האוקראיני. הם ממולאים בגבינת ריקוטה או בדובדבן חמוץ, אך קיימות גם גרסאות עם מילוי תפוח אדמה או כרוב. מקור השם הוא משם הפועל "לבשל" באוקראינית. הכיסונים מוגשים לרוב בצורת מרובע או חצי סהר. הכיסונים מבושלים במים חמים, אך קיימת גם האפשרות לבשלם בתנור ולהגישם עם מרק.

לקריאה נוספת

  • W. W. Pochljobkin: Nationale Küchen. Die Kochkunst der sowjetischen Völker. Moskau/Leipzig 1984, S. 77–78.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ורניקס בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
ורניקס26411574