בייגל ירושלמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל

פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

בייגל ירושלמי
בייגל ירושלמי בעיר העתיקה
בייגל ירושלמי בעיר העתיקה
מאכלים
מוצא לא ידוע
מרכיבים עיקריים בצק, אבקת חלב, סוכר, שומשום

בייגל ירושלמי הוא סוג של בייגלה הדומה לסימיט (כעך השומשום הטורקי), אך מקורו איננו ברור.[1] צורתו האופיינית היא טבעת אליפטית, צרה וארוכה, והוא מעוטר בשומשום. בצורתו המקורית הוא מוגש יחד עם שמן זית וזעתר.

רכותו של הבייגל מושגת באמצעות אבקת חלב.[2] הבצק מכיל כמות גבוהה יחסית של סוכר על מנת להקנות לבייגל טעם מתוק, ולעיתים קרובות הבייגלה אף אינו מכיל מלח.[2]

הבייגל נמכר במאפיות ברחבי הארץ, ונפוץ בדוכנים בעיר העתיקה ובמחנה יהודה בירושלים. ומכונה "פיתה יזדי".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בייגל ירושלמי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. אתר למנויים בלבד רונית ורד, כעכּ הראשון, באתר הארץ, 27 בנובמבר 2013
  2. ^ 2.0 2.1 קרין ורונן גורן, ששת: העוזר שלך במטבח - מאפים,‫ תל אביב: על השולחן, 2005.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0