בייגל ירושלמי
שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל
פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
![]() | |
בייגל ירושלמי בעיר העתיקה | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | לא ידוע |
מרכיבים עיקריים | בצק, אבקת חלב, סוכר, שומשום |
בייגל ירושלמי הוא סוג של בייגלה הדומה לסימיט (כעך השומשום הטורקי), אך מקורו איננו ברור.[1] צורתו האופיינית היא טבעת אליפטית, צרה וארוכה, והוא מעוטר בשומשום. בצורתו המקורית הוא מוגש יחד עם שמן זית וזעתר.
רכותו של הבייגל מושגת באמצעות אבקת חלב.[2] הבצק מכיל כמות גבוהה יחסית של סוכר על מנת להקנות לבייגל טעם מתוק, ולעיתים קרובות הבייגלה אף אינו מכיל מלח.[2]
הבייגל נמכר במאפיות ברחבי הארץ, ונפוץ בדוכנים בעיר העתיקה ובמחנה יהודה בירושלים. ומכונה "פיתה יזדי".