ספריפיקציה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־09:13, 8 במאי 2018 מאת עידו (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:ספריפיקציה יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספריפיקציה של תה ירוק.
ספריפיקציה של מיץ תפוחים.

ספריפיקציהאנגלית: Spherification) או יצירת כדורים היא טכניקת בישול מתחום המטבח המולקולרי במהלכה יוצרים ממיצים כדורים קטנים דמויי קוויאר במרקמם ובצורתם.

היסטוריה

טכניקת בישול זו התגלתה במחקר שבוצע על ידי חברת המזון יוניליבר בשנות ה-50 של המאה ה-20. השף פראן אדריאה ממסעדה אל בולי החל להשתמש בטכניקה זו במטבח המולקולרי.

שיטות

ישנן שתי שיטות ספריפיקציה עיקריות, שהשימוש בהם נקבע לפי ההרכב הכימי של הנוזל שממנו רוצים ליצור כדוריות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספריפיקציה בוויקישיתוף