Happy hour

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שלט "Happy Hour" על פאב בירושלים

Happy hour (מבוטא: הֶפִּי אַוּאֶר; אנגלית: "שעה שמחה") הוא פרק זמן ביממה שבו מסעדות ובארים מסוימים מעניקים הנחות על משקאות, לרוב אלכוהוליים. הרעיון הוא מתן הנחות בשעות החלשות יותר של בית העסק. לרוב, מתקיים ה-"Happy hour" בשעות אחר הצהריים המאוחרות במהלך ימות השבוע.

מקור השם

מקור המונח הוא בחיל הים האמריקאי בשנות ה-20 של המאה ה-20, שם הייתה משמעות המונח הופעה על גבי הספינה.

היסטוריית ה-Happy hour

שורשי הרעיון של שתייה לפני ארוחת הערב מגיע מעידן איסור שתיית האלכוהול בארצות הברית, שם היו אירועי ה-"Happy hour" אירועים מחתרתיים אשר התרחשו לפני הסעידה במסעדות (שבהן הייתה השתייה אסורה). המונח נכנס לשימוש בעגה האזרחית בשנות ה-60 והפך למסורת עבור פועלים רבים, בזמן בין סיום עבודתם לחזרה לביתם לארוחת הערב.

כיום מקובל ה-"Happy hour" במסעדות ובבארים במקומות רבים בעולם המערבי, ובפרט בארצות הברית, באירופה וביפן.

סוגי הנחות ומבצעים נפוצים ב-Happy hour

  • 1+1 - ברכישת משקה אחד, קבלת משקה זהה נוסף
  • אחוז הנחה מסוים על כל תפריט האלכוהול
  • מוצר מסוים הנמכר במחיר קבוע ומופחת, לדוגמה: "כל הבירות ב-15 ש"ח"
  • משקה מסוים הנמכר במחיר מופחת
  • "אפרטיבו" – מושג שמקורו בצפון איטליה: מוצע מזנון אוכל חופשי ברכישת משקה

ראו גם

  • בוטיון - תופעת שתית אלכוהול בשטחים ציבוריים בספרד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Happy hour בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0