Jones in the Fast Lane

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Jones in the Fast Lane
Jones in the Fast Lane.png
תאריך הוצאה 1990 (צפון אמריקה)
סוגה סימולציית חיים
פיתוח Sierra
הפצה Sierra
מצבי משחק שחקן יחיד, מרובה משתתפים
פלטפורמות מחשב אישי (MS-DOS)

Jones in the fast lane, הוא משחק סימולציה, אשר מדמה את התפחתותו של אדם בעולם (וכולל לימודים, עבודה, ואפילו מדד שמחה). המשחק פותח על ידי חברת Sierra Entertainment בשנת 1990, ומקור שמו בביטוי האנגלי keeping up with the Joneses. (המתייחס להשוואת הצלחתך בחיים להצלחת שכנך)

בשנת 2006, פותחה גרסת Flash לא רשמית למשחק[1].

פיתוח

שמו המקורי של המשחק היה Keeping Up with Jones[2]. הבחירה בממשק דמוי משחק לוח נעשתה על מנת לוודא שהמשחק יהיה נגיש לשחקנים צעירים, ובלתי מנוסים.

גרפיקת ה-VGA בת 256 הצבעים הייתה מרשימה לזמנה, עת מרבית משחקי המחשב עדיין התבססו על גרפיקת EGA בת 16 צבעים בלבד. נוסף על כן, על אף שהופק בשנת 1990, היה מראשוני המשחקים לרוץ על Windows 3.0, אשר יצא במאי אותה שנה.

מאפייני המשחק

המשחק מציג בפני השחקן טבעת בניינים, דמוית משחק לוח. הדמות אותה משחק השחקן מיוצגת על ידי גולה צבעונית, הנעה בין הבניינים בטבעת, המוגבלת על ידי אורך התור. כל תור במשחק אמור לייצג שבוע אחד בחיי השחקן, והזמן בו מתקדם על ידי תנועה ממקום למקום, עבודה, לימודים ומנוחה. בכל תור, על השחקן להחליט אילו פעולות תבצע הדמות.

עם סיום התור, מתקבלת הודעה המספרת מה עבר על הדמות בסוף השבוע, ונגרע מכספה סכום כספי כלשהו. (לרוב, פחות מ-200 דולר) האירוע בסיום השבוע קשור לרוב לאחת הקניות שביצעה הדמות באותו השבוע (למשל, אם קנתה כרטיסים לתיאטרון, ההודעה תספר על הבילוי).

המשחק מתובל בהומור האופייני למשחקי חברת Sierra, והעובדים במרבית בתי העסק אליהם השחקן נכנס מברכים אותו לשלום, ומעירים הערות הומוריסטיות שונות. המשחק היה יוצא דופן לתקופתו בכך שהדמויות אשר פנו לדמות, היו דמויות מצולמות, ותנועות השפתיים שלהן תאמו לדיבורן (אם כי לא נעשה שימוש בווידאו).

במשחק יכולים לשחק לכל היותר 4 שחקנים בו זמנית, אשר משחקים בתורות, כל אחד שבוע מחייו. ניתן גם כשחקן בודד, להתחרות בבינה מלאכותית המגלמת דמות בשם Jones.

הצלחה מסחרית וביקורת

על אף עיצובו הצבעוני והאינטואיטיבי, המשחק לא זכה להצלחה מסחרית, ומבקרים רבים ראו בו לא יותר מאשר משחק קופסה ממוחשב, גם אם מתוחכם לזמנו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Jones in the Fast Lane - Flash Port
  2. ^ Wilson, Johnny L. (ביוני 1990). "Keeping Up With Jones". Computer Gaming World (72): 16. {{cite journal}}: (עזרה)