Meetup (אתר אינטרנט)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Meetup
Meetup Logo.png
סוג רשת חברתית
תקופת הפעילות 12 ביוני 2002 – הווה (21 שנים)
בעלות Meetup Inc.
meetup.com

Meetup.com הוא פורטל רשת חברתית אשר באמצעותו אנשים מכל רחבי העולם מסוגלים להצטרף או ליזום מפגשי פנים-אל-פנים עם אנשים מקומיים שונים אשר מתעניינים בתחום עניין משותף. זהו כיום אתר האינטרנט הגדול ביותר מסוגו.

מרבית המשתמשים באתר בוחרים להצטרף לקבוצות מקומיות קיימות המתמחות בתחום עניין משותף ספציפי בנושאים שונים כגון פוליטיקה, ספרים, משחקי וידאו, סרטים, בריאות, חיות מחמד, קריירה, תחביב, ועוד. האתר מאפשר גם למטיילים או למהגרים להצטרף לקבוצות Meetup באזורים מרוחקים אשר בהם הם צפויים לבקר או לגור, על מנת להגדיל את סיכוייהם להכיר חברים חדשים בעלי תחומי עניין משותפים בסביבה זרה. כל משתמשי האתר חייבים להיות בגיל 18 ומעלה.

בעוד שהצטרפות לקבוצות הקיימות איננה כרוכה בתשלום כלשהו, המנהל של כל קבוצת Meetup הוא זה שנדרש לשלם מדי חודש את דמי ניהול הקבוצה על מנת שהקבוצה שאותה הוא מנהל תמשיך להתקיים. אף על פי כן, למנהלי הקבוצות (המכונים Meetup organizers) יש יתרון בכך שהם רשאים להקים קבוצות מקומיות אשר מתמחות בנושא שהכי מעניין אותם, ולארגן מפגשים במיקומים, בימים ובשעות שהכי מתאימים להם, כמו גם מאפשר להם לבחור מי יהיו המשתמשים שיורשו להצטרף לקבוצה, ולקבוע כיצד המפגשים עצמם יתנהלו. כל קבוצת Meetup חדשה באתר נבדקת על ידי אנשי הצוות של Meetup.com אשר מוודאים כי הקונספט של הקבוצה החדשה עומד בתנאים שהחברה הגדירה.[1] מספר ימים לאחר שקבוצת ה-Meetup החדשה נפתחה ואושרה, פלטפורמת האתר מיידעת באופן אוטומטי אנשים מקומיים רבים על הקבוצה החדשה, על ידי שליחת עשרות או מאות הודעות דואר אלקטרוני למשתמשי האתר שגרים בקרבת מקום ואשר ציינו בעבר בפרופיל המשתמש שלהם כי הם יהיו עשויים לרצות להצטרף לקבוצות העוסקות בנושא הכללי שבו גם הקבוצה החדשה עוסקת. כתוצאה מכך, לעיתים קרובות עוד במהלך השבועות הראשונים לאחר פתיחת הקבוצה עשויים להצטרף לקבוצה עשרות מקומיים בעלי תחומי עניין משותפים. בנוסף, בדרך כלל לאורך זמן משתמשים מקומיים נוספים מגלים גם הם את הקבוצה בעת השימוש באתר ועשויים לבחור להצטרף לקבוצה גם כן.

מנהלי קבוצות Meetup מסוגלים גם להתקין בדף הקבוצה, וללא תשלום נוסף, טראקר של Google Analytics אשר מאפשר למנהלי הקבוצות לקבל מידע סטטיסטי אודות תעבורת הרשת בדף הקבוצה לצורך קביעת מידת ההצלחה של הקבוצה לאורך זמן - מידע כגון כמות המשתמשים החדשים שמגלים את דף הקבוצה מדי יום, מידע אודות היישובים שמהם מגיעים כל המשתמשים שמגיעים לדף הקבוצה, ועוד.

במקרים מסוימים בהם יש עניין רב במיוחד בנושא בו עוסקת קבוצה מסוימת לאורך תקופת זמן ארוכה, עשויים להצטרף לקבוצה מסוימת אף מאות או אלפי משתמשים מקומיים. עם זאת, בדרך כלל רק חלק מסוים מכל משתמשי הקבוצה מגיעים בפועל למפגשי הקבוצה. במקרים בהם יש עניין רב במיוחד בקבוצת Meetup מנהל הקבוצה עשוי לבחור להגביל את כמות המשתמשים שיכולים להצטרף למפגש, או להסתייע במשתמשים בולטים אחרים בארגון מפגשים גדולים בהרבה.

האתר בדרך כלל אפקטיבי במיוחד בארגון מפגשי פנים-אל-פנים עם מקומיים בעלי תחומי עניין משותפים בערים גדולות ובאזורי מטרופולין גדולים במיוחד, שכן בדרך כלל באותם האזורים ישנם משתמשי Meetup רבים במיוחד הגרים במרחק נסיעה קצר זה מזה, ועל כן בדרך גם באותם האזורים הסיכויים גם גבוהים באופן מהותי למצוא אנשים מקומיים רבים יחסית עם תחומי עניין משותפים.

האתר הושק במקור ב-2002 על ידי סקוט הייפרמן, מאט מיקר, ופיטר קאמאלי. הייפרמן קיבל את ההשראה לקונספט האתר לאחר שקרא את הספר "לשחק כדורת לבד: קריסתה ותחייתה של הקהילה האמריקנית" בו רוברט פטנאם הזהיר מכך שבשליש האחרון של המאה ה-20 חלה ירידה הדרגתית מהותית במעורבות החברתית של האמריקנים בקהילות מקומיות שונות. הייפרמן שאף להקים אתר אינטרנט אשר יקל על אנשים ליצור ולקחת חלק בקבוצות מקומיות המתמחות בתחומי עניין משותפים.

ביולי 2015 האתר הכיל בסך הכל 22.28 מיליון משתמשים, 207,573 קבוצות ב-181 מדינות שונות, כאשר באותו החודש אורגנו 549,946 מפגשים שונים ברחבי העולם.[2] נתונים אלו כוללים גם משתמשים וקבוצות שאינם פעילים יותר באתר. אף על פי כן, מרבית קבוצות ה-Meetup באתר כן פעילות בשל העובדה שמנהלי קבוצות ה-Meetup בדרך כלל לא יבחרו להמשיך ולשלם את דמי הניהול החודשיים לאורך זמן עבור קבוצה לא פעילה או לא מוצלחת.

מטה החברה נמצא בעיר ניו יורק.

במסגרת האתר מאורגנות גם קבוצות Meetup רבות ברחבי ישראל.[3][4][5] אף על פי כן, נכון ל-2015 מרבית קבוצות ה-Meetup בישראל עדיין ממוקדות בעיקר בנושאי תכנות, ויזמות.[6]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Meetup בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Terms of Service Agreement". Meetup. 2010-05-23. נבדק ב-2015-07-20.
  2. ^ "About". Meetup. נבדק ב-2015-07-20.
  3. ^ "כל קבוצות ה-Meetup הפעילות ביותר שקיימות כיום בתל-אביב ובמרחק 10 מייל מהעיר". נבדק ב-2015-07-19.
  4. ^ "כל קבוצות ה-Meetup הפעילות ביותר שקיימות כיום בחיפה ובמרחק 25 מייל מהעיר". נבדק ב-2015-07-19.
  5. ^ "כל קבוצות ה-Meetup הפעילות ביותר שקיימות כיום בירושלים ובמרחק 2 מייל מהעיר". נבדק ב-2015-07-19.
  6. ^ Meetup: האתר שבו תכירו אנשים החולקים איתכם תחומי עניין אזוטריים - פורסם ב-timeout.co.il ב-1 בנובמבר 2014