Print screen

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיקום המקש במקלדת סטנדרטית עם 102 מקשים באנגלית.

Print screen (לעיתים מופיע בקיצורים שונים כגון Prt Scr ,Print Scrn ו-Prnt Scrn) הוא מקש המופיע על מרבית המקלדות המודרניות. בדרך כלל מופיע המקש יחד עם מקשי break ו-Scroll lock. לעיתים הוא מופיע יחד עם הפונקציה SysRq. במערכות הפעלה מבוססות שורת פקודה לחיצה על מקש זה העתיקה את זיכרון הבאפר של המסך ליציאה סטנדרטית של מדפסת, כגון LPT1. במילים אחרות, כל מה שהוצג על המסך ברגע הלחיצה על המקש - הודפס.

מערכות הפעלה חדשות המשתמשות בממשק משתמש גרפי נוטות להעתיק את תמונת מפת הסיביות הנוכחית של המסך אל לוח העריכה (clipboard) או לשטח אחסון דומה. לאחר מכן ניתן להדביק את התמונה שנשמרה לתוך קבצים ולהשתמש בהם כתמונת מסך. ישנן מעטפות המאפשרות לערוך את התנהגות הכפתור באמצעות כפתורים נוספים כגון מקש Ctrl ו-מקש Alt.

במערכת ההפעלה חלונות, לחיצה על מקש ה-print screen תלכוד את כל המסך, ואילו לחיצה על המקש יחד עם מקש Alt תלכוד את החלון הפעיל בלבד. את התמונה שנלכדה ניתן להדביק בתוכנות עריכה כמו ב-Word, במכתב דואר אלקטרוני, בצייר של חלונות ובתוכנות גרפיקה אחרות. החל מגרסה 8, לחיצה על מקש Print Screen יחד עם מקש סמל Windows שומרת את צילום המסך כתמונה לתיקיית התמונות במחשב, מה שחוסך את הצורך להדביק את צילום המסך בתוכנה ולהשתמש בה כדי לשמור אותו כתמונה. לחיצה על מקש PrintScreen יחד עם מקש סמל Windows ומקש Alt שומרת את צילום המסך בתיקיית הוידאו במחשב. לחיצה על מקש ה-print screen יחד עם המקשים Alt ו-Shift מפעיל את פונקציית החדות הגבוהה שמשמש אנשים בעלי ליקויי ראייה שונים.

בשולחנות העבודה GNOME ו-KDE המקש מבצע פעולה דומה לזו שמתבצעת בחלונות. אך במקום לשמור את המידע ללוח העריכה, ייפתח חלון המציג את התמונה שנלכדה ומציע לשמור אותה כקובץ (בברירת המחדל בפורמט PNG).

במחשבים ובמסכים החדשים, מקש ה-PrintScreen איננו לוכד תמונה מסרט וידאו שרץ על המחשב, שכן בסרט מטפלים כרטיס המסך והמאיץ הגרפי ולא מערכת ההפעלה. ישנן תוכנות המאפשרות לכידת מסך של תמונה מתוך סרט, באמצעות פונקציה הכלולה בתוכנה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Print screen בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0