הרב אברהם דב ברומברג
ערך מחפש מקורות
| ||
| ערך מחפש מקורות | |
| הרב אברהם ברומברג, 2012 | |
| תחומי עיסוק | ראש ישיבה |
|---|---|
| השתייכות | יהדות ארצות הברית |
| חותנים | רבי בנימין ציילברגר |
הרב אברהם דב הלוי ברומברג (נולד ב-1950) הוא ראש ישיבה ופוסק הלכה אמריקאי, ראש ישיבת "שער התלמוד" בלייקווד, ניו ג'רזי. בעבר כיהן כר"מ ואחר כך כראש ישיבה בישיבת בית התלמוד(אנ') בארצות הברית.
ביוגרפיה
הרב ברומברג נישא לחנה בתו של רבי בנימין ציילברגר, ראש ישיבת בית התלמוד (אנ'), ונכדת הרב ישראל חיים קפלן.
כיהן כר"מ בישיבת בית התלמוד מאז שנות ה-80 של המאה ה-20 ובהמשך התמנה לכהן כאחד מראשי הישיבה. בעשור הראשון של המאה ה-21 התמנה כראש ישיבת "שער התלמוד" בלייקווד שבניו ג'רזי.
בשנת 2002 נמנה כאחד מחברי בית דין מיוחד שהתיר את אחת מעגונות אסון מגדלי התאומים, על סמך שילוב של תוצאות בדיקת DNA והקלטת שיחת טלפון שהוצגה כהוכחה לכך ששהה בקומה ה-105. היתר עגונה זה זכה לאישורו של רבי יוסף שלום אלישיב.
יחד עם ראשי ישיבות אחרים היה מעורב בניסיונות לפתור את מה שכונה "משבר השידוכים ברחוב החרדי-אמריקאי". יחד עם חבריו חתם על מכתב הקורא לבחורים חרדים להינשא לבחורות בנות גילם,[1] ועל מכתב הקורא לאפשר לבחורים לצאת לפגישות שידוכים בגיל צעיר יותר ממה שהיה מקובל.[2]
הערות שוליים
| עץ משפחת רבי ירוחם ליבוביץ |
|---|
אברהם דב ברומברג22577996Q28924914