אלון (ניסים) כהן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלון (ניסים) כהן
JPG
לידה 31 במאי 1968 (גיל: 55)
ירושלים
לאום ישראלי
עיסוק מהנדס תוכנה, יזם היי-טק, מייסד, מנכ"ל ויו"ר לשעבר של חברת אבטחת המידע סייברארק, סופר
נושאי כתיבה ספרי עיון, רומנים
יצירות בולטות מלכת היהודים

אלון (ניסים) כהן (נולד ב-31 במאי 1968) הוא מהנדס תוכנה, יזם היי-טק וסופר ישראלי.

כהן, מייסד, היו"ר והמנכ"ל לשעבר של חברת אבטחת המידע "סייברארק" (Cyber-Ark), אשר הונפקה בהצלחה בספטמבר 2014 בבורסת הנאסד"ק ונסחרת תחת הסימול CYBR[1], הוא גם המייסד של החברות "אינטזר" (Intezer), "אן. אס. נוקס." (nsKnox) ו-"מוויקס" (Muvix). כהן כיהן גם כיו"ר וכמנכ"ל של חברת אחסון המידע "פיילס-אקס" (FilesX), אשר נרכשה באפריל 2008 על ידי IBM[2], איתה פיתח את התחום של "גיבוי רציף של אתרים מרוחקים" (Continuous Remote Office Protection).

על שמו של כהן רשומים מספר פטנטים בינלאומיים בתחומי אבטחת המידע והתקשורת והחשוב שבהם "חדר הכספות לרשת תקשורת" (Network Vault, US Patent 6,356,941), שהיה הראשון להציע פתרון להקמת מאגרי מידע בתוך הרשת הארגונית, העמידים בפני קריסה של מערכת ההגנה ההיקפית של הארגון, ומשמשים על-כן לאחסון מידע רגיש במיוחד ומהווים עד היום את הבסיס למגוון מוצריה של חברת סייברארק בתחומים של שיתוף מידע בין ארגונים, שליטה ובקרה על משתמשים רגישים ולוחמת סייבר.

כהן הוא גם מחבר הרומן "מלכת היהודים" (2006), מותחן היסטורי-פוליטי, העוסק באיום הגרעין האיראני והשלכותיו על עתיד המזרח התיכון[3]

מתגורר בגבעתיים, ואב לשלושה ילדים.

שנותיו הראשונות

אלון כהן נולד בשכונת בקעה בירושלים בשנת 1968, שלישי מבין ארבעה אחים, למרים ושלום כהן. בגיל 10 התייתם מאביו, שנהרג ביריחו בעת מילוי תפקידו כשוטר במשטרת ישראל. את לימודי התיכון השלים בגימנסיה העברית רחביה, שם שימש כיו"ר מועצת התלמידים.

בגיל 13 החל בקריירת כדורגל כשוער קבוצת הילדים של הפועל ירושלים. הוא התקדם עם השנים במחלקת הילדים והנוער של המועדון, ואף זכה עם קבוצת הנערים של המועדון באליפות הליגה הישראלית לנערים בשנת 1984. עם איתורו על ידי צה"ל כמתאים לשירות בממר"ם, החליט לוותר על קריירת הכדורגל ולהקדיש את עצמו למדע וטכנולוגיה.

במהלך שירותו הצבאי שירת אלון כמהנדס תוכנה, כמרצה וכמפקד בבית הספר למחשבים של ממר"ם ובמחלקת תשתיות תוכנה ואבטחת מידע, האחראית על תפעולם השוטף של כמה ממרכזי המחשבים הגדולים במדינה.

קריירה

סייברארק תוכנה

משרדי המו"פ של סייברארק בישראל

בשנת 1999 ייסד, ביחד עם חברו מבית הספר התיכון אהוד מוקדי, את חברת "סייברארק", המפתחת ומשווקת סדרה של מוצרי אבטחת מידע המבוססים על הפטנט של "חדר כספות לרשת תקשורת" (Network Vault), אותו המציא ופיתח כהן במרתף ביתו. בשנותיה הראשונות שימש כהן מנכ"ל החברה ויו"ר מועצת המנהלים שלה, עד שהחליט בשנת 2004 על סיום תפקידו כמנכ"ל החברה ונותר יו"ר מועצת המנהלים שלה בלבד.

לצורך הפיכתה של החברה לחברה בינלאומית מובילה והגדלת סיכויי חדירתה לשוק האמריקאי, העתיק בשנת 2000 את מגוריו ומגורי משפחתו לארצות הברית והתגורר משך כ-10 שנים בפרבר של העיר בוסטון, שם הוקם מטה החברה. עם השנים גדלה סייברארק והתרחבה לטריטוריות נוספות באסיה ובאירופה, והפכה למובילה עולמית בתחומים של שיתוף מידע מאובטח בין ארגונים, שליטה ובקרה על פעילותם של משתמשים רגישים בארגון והגנה על ארגונים וגופי ממשל מפני התקפות סייבר. בשנת 2009 שבו כהן ומשפחתו לישראל.

כהן כיהן כיושב ראש מועצת המנהלים של סייברארק עד למכירת נתח משמעותי מן החברה בדצמבר 2011 לגולדמן זאקס וקרן הון הסיכון הישראלית JVP,[4] ומינויו של אראל מרגלית כיושב ראש החברה תחתיו.[5]

ב-24 בספטמבר 2014, ביצעה סייברארק את אחת ההנפקות המוצלחות של חברת טכנולוגיה ישראלית בבורסת הנאסד"ק בניו-יורק, כשהיא מזנקת ביום המסחר הראשון שלה בכ-87%.

פיילס-אקס

בשנת 2004 קיבל על עצמו כהן להוביל גם את חברת פיילס-אקס הישראלית, שפעלה בתחום של אחסון וגיבוי נתונים, ונקלעה למשבר. כהן הוביל את החברה ממטה החברה בפרברי בוסטון ועשה זאת במקביל להמשך פעילותו כיו"ר חברת סייברארק.

מיד עם כניסתו לתפקיד יושב ראש ומנכ"ל החברה בפועל, ביצע רה-ארגון נרחב בחברה ובעיקר שינה את תחום פעילותה לתחום חדש שהגדיר - גיבוי רציף של אתרים מרוחקים (Continuous Remote Office Protection). פתרונות הגיבוי הקיימים באותם ימים לאתרים מרוחקים (להבדיל מאתרים מרכזיים) היו ליליים ומקומיים באופיים, דרשו בדרך כלל מעורבות אדם בתהליך הגיבוי, דבר שסרבל מאוד את תהליך הגיבוי עצמו ועוד יותר מכך את אפשרויות הבקרה על הצלחת הגיבוי, הכבידו הצורך בהובלת קלטות הגיבוי לאתרי איסוף ובאופן כללי נתפסו כלא אמינים. פיילס-אקס, כחלק מקבוצה של כמה חברות שהובילו את המעבר העולמי לגיבוי רציף של נתונים (CDP, Continuous Data Protection), הייתה ייחודית בפתרון שפיתחה, לגיבוי רציף של אתרים מרוחקים, המספק גיבוי רציף ברמת הבלוק הבודד ושידור של השינויים על גבי קווי התקשורת לאתרי איסוף או אתרי גיבוי והענקת יכולת התאוששות מיידית באתר האלטרנטיבי. פיילס-אקס, אשר פיתחה טכנולוגיה ייחודית לגיבוי שינויים ברמת הבלוק (להבדיל מרמת הקובץ) ובתוכנה (להבדיל מבחומרה), מסוגלת הייתה באותם ימים לספק פתרון זול ויעיל מספיק, המתבסס על האינטרנט, ואשר התאים על כן לאתרים קטנים ומרוחקים (כסניפי בנק למשל), שלא יכלו להרשות לעצמם (מסיבות של קוטן וכמות אתרים) להשתמש בפתרונות כבדים ויקרים, הדורשים פתרונות בחומרה וקווים ייעודיים והמתאימים בשל כך בעיקר לאתרי מחשוב מרכזיים.

שינוי כיוון זה של פיילס-אקס התברר כמוצלח, הוביל לזכייתה של החברה במכרז אסטרטגי ויוקרתי של הממשל האמריקאי והוביל כמה חודשים אחר כך, באפריל 2008, לרכישתה של החברה על ידי IBM[6] והפיכתה לפתרון של IBM לגיבוי אתרים מרוחקים כחלק ממשפחת מוצרי Tivoli.

מלכת היהודים

מלכת היהודים, רומן מתח היסטורי-פוליטי, ישראל, איראן והגרעין

בשנת 2006 יצא לאור ספרו של כהן, מותחן היסטורי-פוליטי בשם "מלכת היהודים" (בהוצאת Berkeley International), שביקש להעלות על סדר היום הציבורי את הסכנות הטמונות בתוכנית הגרעין האיראנית לעתידה של מדינת ישראל ולעתידו של המזרח התיכון בכלל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0