אלפחור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלפחור
אלפחורס מצופים במרנג איטלקי ובשוקולד מריר

אלפחורספרדית: Alfajor, צורת רבים: אלפחורס) היא עוגייה שמורכבת מקורנפלור, ביצים וחמאה, ואופיינית לספרד ולמדינות דרום אמריקה – בעיקר ברזיל, ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי ופרו.

אלפחור ארגנטינאי מסורתי עשוי לרוב ככריך משתי עוגיות שביניהן מרוחה ריבת חלב. יש הנוהגים לקשט את דפנות האלפחור בקוקוס ואחרים מצפים את האלפחור כולו בשוקולד מריר או מרנג איטלקי. במחוז קדיס שבאנדלוסיה (ספרד) נפוצה, בעיקר בזמן חג המולד, מרקחת – עשויה מקמח, דבש, שקדים ותבלינים (לרוב קינמון) – המכונה אף היא "אלפחור".

חלק מהחברות ממתגות את עוגיות האלפחור ומשווקות אותן ביחידות בודדות עטופות באריזה סגורה הרמטית. מגוון סוגי האלפחור גדל אף הוא: במילוי מרנג, ריבת חבושים, רסק תפוחי עץ, שוקולד – וחלקם אף עשוי משלוש שכבות עוגייה ומילוי כפול.

השם

מקור השם הספרדי אלפחור במילה הערבית אַל־פָאחִ'ר ׁ(الفَاخِر) שפירושה "המשובח". באזורים מסוימים בספרד עוגייה זו נקראת אָלָחוּ ׁ(alajú).

לעיתים נתפסת בעברית צורת הרבים הספרדית, "אלפחורס" (Alfajores), כצורת היחיד (בדומה לבורקס), והיא מקבלת ריבוי כפול – "אלפחורסים".

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלפחור בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא ארגנטינה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אלפחור40409554Q938682