אקדמיית שירות האבטחה הפדרלי של רוסיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אקדמיית שירות האבטחה הפדרלי של רוסיה
Академия ФСО.png

אקדמיית שירות האבטחה הפדרלי של הפדרציה הרוסיתרוסית: Академия Федеральной службы охраны Российской Федерации) הוא בית הספר הגבוה להכשרת קצינים של שירות האבטחה הפדרלי של רוסיה והוא האקדמיה הגדולה במדינה לביטחון מידע ואחד מבתי הספר הגדולים בעולם להצפנה.

במהלך קיומו, מוסד חינוך זה שינה את שמו לא אחת. בתחילה נקרא המכון הטכני הצבאי של הק.ג.ב. ובשנות ה-90 של המאה ה-20, נודע כאקדמיה לביטחון תקשורת ממשלתית ושימש כאקדמיה של הסוכנות הפדרלית למידע ולתקשורת ממשלתית והאקדמיה של השירות לתקשורת מיוחדת ומידע.

דגל שירות האבטחה הפדרלי של הפדרציה הרוסית

היסטוריה

האקדמיה הוקמה בהתאם לצו של יושב ראש הק.ג.ב. מ-1 ביוני 1966, בעיר בגראטיונובסקויה שבמחוז קלינינגרד, על בסיס יחידת הגבול 95 והחיל הראשון של בית הספר הגבוה לפיקוד של משמר הגבול, האקדמיה הוקמה כבית הספר הטכני הצבאי (Военно-техническое училище) של הק.ג.ב ושימש להכשרת אנשי תקשורת במחלקות וכוחות הק.ג.ב., בעיקר בתחום אבטחת התקשורת.

תקופת ההכשרה של צוערי בית הספק נקבעה למשך 3 שנים ולתלמידי קורסים להכשרה מחדש: 3–5 חודשים. כל הצוערים שסיימו את לימודי הקורס הראשון והשני בשנת 1966 הועברו לבית ספר זה מבית הספר של משמר הגבול במוסקבה.

מאז 31 באוגוסט 1966 נחגג יום זה מדי שנה כיום השנה להקמת בית הספר. כאשר תהליך ההכשרה והלימודים החל ב-1 בספטמבר 1966.

בהתאם לפקודת יו"ר הק.ג.ב., הועבר בית הספר הטכני הצבאי לעיר אוריול ב-1 באוקטובר 1972 והוסב לבית הספר לתקשורת של הפיקוד הצבאי העליון באוריול (OVKUS) להכשרת קצינים ומפקדים בעלי השכלה גבוהה. ביולי 1972 הופק באוריול מערך הצוערים הראשון להכשרה בת 4 שנים. החלה בנייה רחבת היקף של המתחם החינוכי והמנהלי, אולמות הרצאות, צריפי צוערים ומתקנים אחרים. בשנת 1991 הופרדה האקדמיה מאחריות הק.ג.ב. לאחר פירוקו והפך לאקדמיה צבאית להכשרת בתחום ביטחון התקשורת.

בשנת 1991 הוקמה הסוכנות הפדרלית למידע ותקשורת ממשלתית שתחת נשיא הפדרציה הרוסית (FAPSI). נשיא רוסיה קבע כי על הסוכנות לגבש גישה רעיונית חדשה להכשרת עובדי הסוכנות הפדרלית. לכן, בהתאם לצו של נשיא הפדרציה הרוסית מ-21 במרץ 1992 בית הספר לתקשורת ממשלתית על שם קלינין אורגן מחדש כמכון צבאי לתקשורת ממשלתית. ב-1 באוקטובר 1992 בוצע מעבר למערכת סגל של הכשרת צוערים. בשנת 1993 הוקם קורס לימודי תואר שני במכון והתאפשרה הרשמה ראשונה ללימודים במשרה מלאה ובמשרה חלקית.

ב-6 במרץ 1994 האקדמיה הייתה האוניברסיטה הצבאית הראשונה ברוסיה שקיבלה רישיון לקיים פעילויות חינוכיות בהתמחויות מבוססות. בשנת 1995 נערך סיום הכשרת תוכנית בת 5 שנים. בשנת 1996 אושר מבנה ארגוני חדש של המכון. נחנך מתחם מידע חינוכי ומתודולוגי ומדעי המורכב ממחלקות, מחלקת מחקר, לימודי תואר שני, מחלקה למערכות מידע וטלקומוניקציה עם כיתות תצוגה, חדרי מתודולוגיה, לשכת מידע מדעית וטכנית, ספרייה עם חדרי קריאה והאקדמיה הפכה לבית הספר להצפנה מהגדולים בעולם.

ב-23 בפברואר 1993, נפתח המוזיאון לתקשורת ממשלתית במתחם האקדמיה, אשר ב-22 באוקטובר 1993 הועלה למרשם המוזיאונים הממלכתיים של רוסיה וב-29 באוקטובר 1996 אורגן מחדש כמוזיאון הסוכנות הפדרלית למידע ותקשורת ממשלתית.

על פי צו נשיא הפדרציה הרוסית מיום 30 במרץ 2000 מספר 94-rp בהחלטת ממשלת הפדרציה הרוסית מ-12 באפריל 2000, על מנת לשפר את ההכשרה של אנשי צבא בתחום התקשורת הממשלתית וסוגים אחרים של תקשורת מיוחדת, מודיעין אלקטרוני, תקשורת והגנת מידע ובהתאם לחוק הפדרלי "אודות ההגנה", המכון הצבאי לתקשורת ממשלתית הוסב לאקדמיה של הסוכנות הפדרלית למידע ותקשורת ממשלתית תחת נשיא הפדרציה הרוסית (שם מקוצר - "אקדמיית פאפס"י", Академия ФАПСИ).

בהוראת ממשלת הפדרציה הרוסית מיום 25 באוקטובר 2003 מספר 1545 r, האקדמיה הועברה לאחריות שירות האבטחה הפדרלי והפכה לאקדמיה של השירות לתקשורת מיוחדת ומידע (ונודעה בשמה מקוצר - "האקדמיה לתקשורת מיוחדת של רוסיה", Академия ФСО России).

בהוראת ממשלת הפדרציה הרוסית מיום 15 בנובמבר 2004 מספר 1450-r, שמה של האקדמיה שונה שוב, הפעם לאקדמיית שירות האבטחה הפדרלי של הפדרציה הרוסית (ברוסית - "Академия ФСО России").

בהוראת ממשלת הפדרציה הרוסית מיום 15 בספטמבר 2008 מספר 1343-r, אורגנה האקדמיה כמוסד חינוכי ממלכתי של בית הספר הטכני הצבאי וורונז' של שירות האבטחה הפדרלי של הפדרציה הרוסית (Воронежское военно-техническое училище Федеральной службы охраны Российской Федерации).

האקדמיה היא מוסד חינוכי ממלכתי להשכלה גבוהה, הכוללת את מכון וורונז' לתקשורת ממשלתית (המהווה סניף של האקדמיה). צוערי האקדמיה לומדים על פי תוכניות לימודים שפותחו בהתאם לדרישות הסטנדרטים החינוכיים הממלכתיים להשכלה מקצועית גבוהה מהדור השני והשלישי. בספטמבר 2016, ניתן לאקדמיה אות קוטוזוב "על הכשרת כוח אדם מוסמך מאוד, אומץ ומסירות שהפגינו בוגרי האקדמיה במהלך ביצוע משימות אימונים קרביות, כמו גם לציון 50 שנה להקמתה".

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0