ארוחת בוקר קונטיננטלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארוחת בוקר קונטיננטלית הכוללת חביתה, ירקות, לחמניות וגבינות

ארוחת בוקר קונטיננטלית היא ארוחת בוקר נפוצה בעיקר בבתי מלון באירופה אך גם בצפון אמריקה ובמקומות נוספים בעולם. שמה נובע מהתפיסה האנגלית של אירופה כיבשת ("קונטיננט") בניגוד לאי הבריטי, ואת הארוחה האירופאית כאנטיתיזה לארוחת הבוקר האנגלית.

הארוחה הקונטיננטלית היא ארוחה קלה, הכוללת קפה בחלב (לרוב קפוצ'ינו או קפה לאטה) או שוקו, מיץ, דברי מאפה כגון קלי, קרואסון ובריוש, לעיתים עם מילוי מתוק כמו ריבה, שוקולד או קצפת. לארוחה בסיסית זו נוספים לעיתים בשרים קרים פרוסים כמו סלמי ושינקן, דגני בוקר או יוגורט. ישנם בתי מלון, בעיקר בסקנדינביה, המוסיפים גם פירות, גבינות וביצה מבושלת או מקושקשת.

קישורים חיצוניים


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0